ŠTA JE REČENO MAJCI KOSTE KECMANOVIĆA KAD JE POKUŠALA DA NAPUSTI SRBIJU: Ovo bi mogao biti sledeći potez MUP-a

Nakon što je M. Kecmanović, majka dečaka osumnjičenog za ubistvo u „Ribnikaru“ sa mlađom ćerkom pokušala da izađe iz Srbije na graničnom prelazu Prohor Pčinjski ka republici Severnoj Makedoniji, sa njom je obavljen razgovor u kojem je joj je objašnjeno zašto ne može da napusti zemlju.

– Ona nema izrečenu zabranu napuštanja zemlje prebivališta, ali mora da bude dostupna našim organima u svakom trenutku. Ako napusti zemlju, to neće niti moguće. U toku je istraga protiv majke i nije obavestila policiju da hoće da izađe iz Srbije. Privremeno joj je blokirana sva imovina, a očekuje se da joj MUP izrekne meru napuštanja Srbije ili Beograda – rečeno je za Telegraf.

Viši sud privremeno zaplenio imovinu ocu i majci

Viši sud u Beogradu doneo je pre 4 dana rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane M.Kecmanović, majci dečaka koji je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je ona vlasnik.

Podsetimo, ovu odluku doneli su i prema V. Kecmanoviću, ocu dečaka.

Naime, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je usvojio predlog oštećenih S.S.Č., B.A., M.M., I.B., N.K., D.D., B.A., A.A i R.V.J. za određivanje privremenih mera obezbeđenja imovinskopravnih zahteva, pa je okrivljenom V.K. zabranjeno da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik i to:

– stan u Beogradu,

– idealne delova poslovnog prostora u Beogradu i

– putničko motorno vozilo.

Privremene mere mogu trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, koja ne zadržava izvršenje rešenja.

Okrivljenom V.Kecmanoviću na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti, piše Telegraf.

UDARNA VEST.rs (Republika/Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare