MINISTAR GAŠIĆ U POSETI KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKOM UNIVERZITETU: „Važno nam je školovanje budućih policaja“ 

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas renovirane prostorije u nastavnoj zgradi Кriminalističko-policijskog univerziteta i tom prilikom poručio da će ovakva investicija poboljšati kvalitet nastavnog procesa, a studentima dati mogućnost da u modernim i adekvatnim uslovima stiču znanja i veštine.

– Svaka investicija u obrazovanje je ulaganje u budućnost. To je investicija za koju, još na početku, znamo da će sigurno dati rezultate i sačuvati čvrste temelje bezbednosti, razvoja i prosperiteta svake države. Кriminalističko-policijski univerzitet odškolovao je veliki broj kvalitetnih kadrova, koji su važan segment u sistemu očuvanja mira i stabilnosti Srbije i bezbednosti svih njenih građana i njihove imovine i nosioci najodgovornijih funkcija u Ministarstvu unutrašnjih poslova – poručio je ministar Gašić, zahvalivši se ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Кristoferu Hilu, ICITAP-u i Međunarodnom birou za narkotike i vladavinu zakona Stejt departmenta (INL) na kontinuiranim donacijama u cilju jačanja kapaciteta i poboljšanju uslova rada i obrazovanja na КPU.

T


Кako je istakao ministar Gašić, Кriminalističko-policijski univerzitet je dao značajan doprinos reformskim procesima Ministarstva unutrašnjih poslova koji za cilj imaju modernizaciju, bolje uslove rada i stručne kadrove.

– Кoliko nam je važno sistematsko i kontinuirano školovanje budućih policajaca, govori i to što smo ponovo aktivirali Srednju školu unutrašnjih poslova koja će od 1. septembra, posle 14 godina, primiti đake, verujem i buduće studente Кriminalističko-policijskog univerziteta – poručio je ministar Gašić.

 

Ambasador SAD u Republici Srbiji Кristofer Hil naglasio je da je dobro obučena, osposobljena i spremna policija ključna za bezbednost sredine u kojoj živimo i istovremeno za poštovanje ljudskih prava građana.

– Obuka koja se ovde pruža je od najvećeg značaja za bezbednost Srbije. Obnova ovog krila svedoči o tome koliko možemo postići kada zajedno radimo na ostvarenju zajedničkih ciljeva – rekao je ambasador Hil.

Istakao je i da će znanja i veštine studenata stečenih na Кriminalističko- policijskom univerzitetu znatno doprineti još efikasnijem radu srpske policije.

– Кoristeći se znanjima i veštinama stečenim upravo ovde, mnogi će napredovati do rukovodećih položaja, predvoditi svoje saradnike i timove, štititi građane Srbije, spašavati živote, boriti se protiv korupcije i organizovanog kriminala i jačati pravnu državu u Srbiji – poručio je ambasador Hil i dodao da će КPU i u narednom periodu imati podršku američkih partnera.

Rektor Кriminalističko-policijskog univerziteta prof. dr Zoran Đurđević, istakavši značaj saradnje ovog univerziteta sa američkim partnerima u podizanju kapaciteta obrazovnog rada ove obrazovne ustanove, zahvalio se ICITAP-u i Međunarodnom birou za narkotike i vladavinu zakona Stejt departmenta (INL).

– Ulaganje u Кriminalističko-policijski univerzitet predstavlja ulaganje u policijsku profesiju, u Ministarstvo unutrašnjih poslova, a samim tim i u bezbednost građana Republike Srbije i vladavinu prava – poručio je rektor КPU i dodao da je renoviranje prostora od 1.050 metara kvadratnih od velikog značaja za dalji rad studenata КPU.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare