Ko će zameniti Kevina Pantera u Partizanu? Želja iskusni evroligaši i igrač kog bi Barsa da se reši

Košarkaški klub Partizan je iza sebe imao poprilično dobru i uspešnu sezonu. Crno-beli su se vratili u Evroligu, takođe su postali i šampion ABA lige posle 10 godina, pa se može reći da su neki ciljevi ispunjeni, a tim uspesima je u ogromnoj meri kumovao kapiten ekipe Kevin Panter.

Kevin Panter je bio najbolji košarkaš svog tima, odličan je bio u Evroligi, a u ABA ligi je bio i MVP finalne serije protiv Crvene zvezde, kojom je klub i uspeo da vrati ovaj trofej u svoje vitrine.

Njegove partije nisu prošle neopaženo, pa je postojao interes sa svih krajeva Evrope za njegove usluge, gde su se najviše isticali Panatinaikos, ali i Barselona, koja je navodno već i potpisala ugovor sa ovim košarkašem.

Odlazak Pantera će sigurno poljuljati malo tim, ali, sigurno je da će i Partizan dovesti dostojnu zamenu. Postavlja se pitanje – ko bi to mogao da bude?

Koga Partizan merka i ko su Panterove potencijalne zamene?

Ne bi bila greška ukoliko se kaže da je Kevin Panter verovatno i najbolji bek u čitavoj Evroligi, te da je njegov odlazak teško nadomestiti, međutim, Partizan na svom radaru ima nekoliko rešenja, a pitanje je samo – da li će uspeti da neku i dovede?

Tu se nalazi kombinacija iskusnog NBA igrača, nekolicine evroligaša i jednog iz Rusije.

Ovo je listu llsta nekolicine imena koja se stidljivo pominju košarkaškim kuloarima kao zamena za Pantera, piše Telegraf.

Nando De Kolo (Asvel) – veteran i bivši „ratnik“ Željka Obradović

Već neko vreme se spominje moguće „ujedinjenje“ Željka Obradovića i njegovog nekadašnjeg košarkaša, Nanda De Koloa, koji je proteklu sezonu proveo igrajući u Asvelu. De Kolo i Željko Obradović su sarađivali u Fenerbahčeu, pa bi ta saradnja mogla i da se obnovi.

U protekloj sezoni, De Kolo je imao 13,8 poena u Evroligi, a uz to je dodavao i 3.5 asistencija po meču.

Nenad Neno Dimitrijević (slobodan igrač)

Makedonski košarkaš je želja Partizana, ali kako je Telegraf nedavno preneo, njega traže i mnogi drugi klubovi, koji su spremili i znatno bolje finansijske ponude, te, nije baš za verovati u ovom trenutku da će on odabrati baš Partizan.

Što se tiče Dimitrijevića, on pokriva pozicije jedan i dva, a u protekloj sezoni je sa Uniksom iz Kazanja uspeo da osvoji VTB ligu, gde je dobio i nagradu namenjenu najkorisnijem igraču.

Njega je Valensija otpustila ovog leta, pa je slobodan u izboru nove sredine, dok je već viđen u Areni na utakmici između Zvezde i Partizana.

Goran Dragić (slobodan igrač)

Još jedan iskusan košarkaš se dovodi u potencijalnu priču sa Partizanom, što je takođe Telegraf pisao, a u kojoj već „ima dima“.

Dragić je ostao bez kluba, slobodan je u izboru sredine, te je pravo pitanje – da li je on spreman da se vrati na Balkan posle dugo godina.

Radi se o iskusnom košarkašu (37), koji sigurno ima još dosta toga da ponudi, a ko zna, možda se i pronađu. Poput Dimitrijevića i Dragić je bio na utakmici u Areni, ali je on bio protiv Cedevita Olimpije.

Aleksej Šved (CSKA Moskva)

Ono što bi u ovom slučaju odigralo ključu ulogu, jeste to da ruski klubovi ne igraju Evroligu, te skoro svaki igrač ima izlaznu klauzulu ukoliko ga poželi neko ko se nadmeće u najjačem evropskom takmičenju, što ispunjava Partizan.

Takođe, ono što bi išlo u prilog crno-belima, jeste i nedavni skandal koji se dogodio u Rusiji, kada ga je napala grupa huligana koji su ga „poslali“ u bolnicu.

Tokom karijere je osvojio pregršt trofeja, ali i individualnih nagrada i radi se o jednom od najboljih igrača Evrope.

Kori Higins (Barselona)

KK Crvena Zvezda - Barselona

Foto: Nikola Tomić

Još  jedno ime koje se pravo niotkuda pojavilo jeste – Kori Higins, košarkaš Barselone, koga je zamenio upravo Kevin Panter, a s kojim Blaugrana želi da raskine ugovor godinu dana pre isteka.

Korija Higinsa će to ostaviti bez tima i u slobodnom izbrou nove sredine, gde se opet Partizan nameće kao jedan od favorita da „osvoje“ njegov potpis, čime bi praktično napravili i nekakvu vrstu trejda, trampe između ova dva tima.

Barselonu muči takođe i smanjivanje plata, te je teško verovatno da će on dobiti otkaz i da će morati da potraži novi tim.

Vanja Marinković?

Telegraf je takođe nedavno preneo i da je Partizan već krenuo u pregovore sa ovim košarkašem, te da je dogovor izuzetno blizu.

Radi se o detetu Partizana, koje godinama igra u Španiji, dok iza sebe ima previše dobru sezonu.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare