UDARNA VEST! USKORO ZVANIČNI PREGOVORI O UKRAJINI?! Nemački mediji šokirali planetu! „Razgovarali su u najstrožoj tajnosti!“ 

Zvanični pregovori za rešavanje sukoba u Ukrajini mogli bi da se održe već u julu, javlja nemačka televizija ARD, pozivajući se na neimenovane izvore.

ARD navodi da je u subotu u Kopenhagenu održan međunarodni sastanak o Ukrajini „u najstrožoj tajnosti“ uz učešće diplomata zapadnih zemalja, kao i predstavnika Brazila, Indije, Kine i Južnoafriče Republike.

Televizija ističe da je cilj Zapada bio da pridobije podršku ovih zemalja BRIKS-a, koje i dalje ostaju neutralne u situaciji oko Ukrajine. Razgovori su vođeni na inicijativu Kijeva.

Predstavnik EU je 23. juna potvrdio novinarima da je Ukrajina inicirala sastanak predstavnika zapadnih zemalja sa kolegama iz zemalja globalnog juga 24. juna u Kopenhagenu. 

Ranije je Blumberg, pozivajući se na izvore, javio da se očekuje da će američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, predstavnici Evropske komisije, „izaslanici Južnoafričke Republike, Brazila i Indije“, kao i „jedan od glavnih ukrajinskih zvaničnika“ učestvovati u razgovori.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare