Kurti traži kaznu za „otmicu“ policajaca, Osmani zahvaljuje SAD za puštanje

Premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdio je da su oslobođena tri pripadnika Kosovske policije koje je uhapsila Srbija.

„Iako smo radosni jer će se oni vratiti porodicama, ova otmica je ozbiljno kršenje ljudskih prava i mora biti kažnjena. Srbija mora snositi odgovornost za ovu agresiju“, napisao je Kurti na tviteru.

Kurti je ponovio da su kosovski policajci „kidnapovani“, što Beograd negira i tvrdi da su uhapšeni na teritoriji centralne Srbije.

Viši sud u Kraljevu prethodno je saopštio da je potvrdio optužnicu protiv trojice kosovskih specijalaca koji su 14. juna uhapšeni i doneo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

U saopštenju se navodi da je nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani zahvalila je Sjedinjenim Američkim Državama na oslobađanju trojice policajaca koje je, kako je napisala, Srbija kidnapovala.

„Dozvolite mi da izrazim svoju zahvalnost za sav posao koji su SAD uradile na oslobađanju trojice kosovskih policajaca koji su držani kao taoci“, rekla je Osmani na konferenciji za novinare nakon susreta sa guvernerkom Ajove Kim Rejnold.

UDARNA VEST.rs (N1info)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare