DANAS SUNČANO, SUTRA KIŠA, PRED NAMA JE NESTABILAN PERIOD! Jun bez suše, a evo kakav će biti jul prema prognozi Marka Čubrila

Danas posle prohladnog jutra tokom dana biće malo do umereno oblačno uz duže sunčane intervale i malu verovatnoću pojave prolaznog pljuska. Vetar će biti slab, dok će se dnevni maksimum kretati od +23 do +30 stepeni Celzijusa, što je u granicama proseka, najavio je u svojoj najnovijoj prognozi meteorolog Marko Čubrilo.

U utorak tokom prvog dela dana sunčano i toplo ali se posle podne i uveče prvo na severozapadu i zapadu regiona uz premeštanje hladnog fronta očekuje naoblačenje sa kišom i grmljavinskim pljuskovima.

Moguća je i pojava jačih pljuskova uz grad ali je verovatnoća zbog manje količine energije u atmosferi znatno niža u odnosu na proteklu promenu. Tokom noći ka sredi padavinska zona hladnog fronta će se sporo premeštati ka jugoistoku, tako da će u sredu tek posle podne stići do jugoistoka regiona, najavljuje Čubrilo u vremenskoj prognozi.

U sredu nad većim delom regiona osetno svežije uz maksimume od +15 do +22 stepena Celzijusa, što je znatno ispod proseka. U utorak krajem dana prvo na severozapadu regiona, a u sredu i nad ostalim predelima pojačan severozapadni vetar.

Oko narednog četvrtka razvedravanje ali uz vrlo sveže noći i minimume koji će se često spuštati ispod +10 stepeni Celzijusa. Tokom dana postepeno otopljenje i oko naredne subote maksimumi od +24 do +30 stepeni Celzijusa.

Posle 02. jula stoji signal za period umereno toplog ali dosta sparnog i vrlo nestabilnog vremena.

Jun bez suše, jul nestabilan

Jun će sigurno proći bez konkretne suše i posle dužeg perioda kada je ovaj mesec donosio ranu sušu i velike vrućine ove godine će padavine uglavnom biti iznad proseka, dok će se temperature kretati oko njega.

Početak jula za sada deluje umereno toplo ali nestabilno bez najave ekstremno visokih temperatura i dužeg suvog perioda.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare