Vladika Teodosije: Problemi na KiM moraju biti rešeni mirnim putem 

Vladika raško-prizrenski Teodosije istakao je danas u razgovoru sa komandantom KFOR-a Anđelom Mikeleom Ristućom da svi problemi na Kosovu i Metohiji moraju biti rešeni mirnim putem i dijalogom.

– Vladika Teodosije je izrazio zabrinutost zbog nedavne eskalacije tenzija, potvrđujući da je Srpska pravoslavna crkva čvrsto držala stav da se svi aktuelni problemi moraju rešavati mirnim putem i dijalogom – objavljeno je na „Tviter“ nalogu KFOR-a.

Vladika Teodosije posetio je danas komandanta KFOR-a.

Vladika osuđuje nasilje sa bilo koje strane

Podsećamo, Vladika Teodosije je u saopštenju za javnost pozvao na hitno smirivanje napetosti i izrazio zabrinutost zbog pritvaranja Srba na severu Kosova. Vladika je takođe apelovao na očuvanje mira i uzdržanost, osuđujući nasilje sa bilo koje strane, prenosi Blic.

– Srpska pravoslavna crkva je bila i ostala na čvrstom stavu da se svi postojeći problemi moraju rešavati u miru i razgovorom. Dijalog je, međutim, teško nastaviti u atmosferi konstantnih pretnji, hapšenja i retorike koja kriminalizuje sve Srbe na Kosovu i Metohiji i koja preti eskalacijom još većeg nasilja. Naša Crkva svih ovih dana nastavlja sa molebanima za Kosovo i Metohiju i poziva verni narod da u poverenju u Boga sačuva mir – naveo je vladika Teodosije.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare