SELO ZANEMELO OD TUGE ZBOG STRADALE DECE! Darijino telo samo isplivalo, Nikolu su ronioci pronašli NA PET METARA DUBINE! 

Darija S. (17) i njen brat od strica Nikola D. (13) iz prokupačkog sela Donja Rečica utopili su se u vodi koja je stvorena u kopu u selu Resinac prokupačke Ciglane Mala Plana.
Potonuli su nešto pre 17 časova u petak, a njihova beživotna tela su pronađena u subotu u jutarnjim časovima. Darijino telo je samo isplivalo, a Nikolu su ronioci specijalne ekipe MUP Srbije pronašli u vodi, na oko pet metara dubine.

U selu Donja Rečica zbog tragedije muk. Meštani su u petak, kada se saznalo za tragediju otišli na lice mesta i želeli da pomognu u izvlačenju tela, ali im policija zbog bezbednosti to nije dozvolila.

– Zatečen sam. Tu decu znam od kako su se rodila i bili su zaista divni, vaspitani, kulturni. Sa njihovim porodicama živimo kao jedno, ovo je strahota koja se ne može zaboraviti. Još uvek nismo svesni šta nas je sve snašlo, ali je porodicama najstrašnije- kaže komšija tragično nastradale dece.

Ovaj kop služi da Ciglana vadi glinu za opeke koje pravi i predstavlja ogroman prostor. U određenim delovima se poslednjih godina zbog blizine reke i podzemnih voda stvorila jezera, koja su dodatno povećana nakon obilnih padavina ovog meseca. Sa Darijom i Nikolom u momentu utapanja bio je i Nikolin devetogodišnji brat, koji na sreću nije ušao u vodu.

– Rekao nam je da su oboje gotovo u isto vreme ušli u vodu, da su na trenutak izronili, ali da su zatim opet potonuli i više ih nije bilo. Ovo je strašna tragedija. Šta nam je ostalo do njega, samo papuče i ova flaša vode- kroz suze nam priča Nikolina strina dok pokušava da uteši Nikolinu majku.

Ona je bez reči, samo se slivaju suze niz to tragedijom zanemelo lice.

– Bio je najbolji i u školi, znao je da pliva. Evo, prošle godine je kao najbolji đak nagrađen besplatnim letovanjem i bio je sa ostalom decom. Ovo je za sve nas strašna tragedija- dodaje strina i objašnjava da su deca rekla da idu u školsko dvorište da se igraju. Oboje su bili plivači i odrasli su pored reke i ovih kopova.

Po drugoj priči, Darija je primetila da se Nikola davi, pa je skočila da ga spasi i zatim su oboje nestali u vodi i mulju, prenosi Informer.

– Ova voda je izuzetno opasna, jer je to zapravo mulj, a dubina je velika. Kupali su se mnogi, pecamo i ribe u ovom prostoru koji su donele patke iz obližnje reke- komentariše meštanin Resinca kojeg smo zatekli na licu mesta.

Prostor nije ograđen, ali na ulazu u kop postoji tabla sa obaveštenjem da je zabranjen pristup. I
radnici su stalno tu, čak i takozvani čuvari, barem nam je tako potrđeno na licu mesta od starne
istražnih organa. Čoveku koji je u tom mometnu bio zadužen za obilazak, kada je čuo šta se dogodilo je pozlilo, pa je prebačen u prokupačku Hitnu pomoć.

Na licu mesta je došao i Inspektor za rad, koji nam je kazao da će se ispitati sve okolnosti i proveriti da li ima propusta Ciglane Mala Plana zbog neobezbeđenosti mesta, odnosno kopa.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare