„NASTRADAO JE TRI DANA POSLE ROĐENDANA, NIJE DOČEKAO PENZIJU“ Porodica Ljubiše kojeg je ubio taksi u Nišu skrhana: „Taksista je radi dve smene, skupljao je pare za more“

“Ko zna kolikom brzinom je išao, da je vozio 50 kilometara na čas, mogao bi da ukoči kao od šale. Išao je možda preko 100 kilometara na čas, telo moga brata je odletelo 20 metara, bicikl 50 metara. Sve je polomljeno. Zadobio je stravične povrede glave i grudnog koša”. Ovim rečima počinje ispovest Zoran Lazarević, brat Ljubiše Lazarevića (64) iz Niša, koji je poginuo u petak oko 21 čas na Bulevaru dr Zorana Đinđića, kada ga je pokosilo taksi vozilo “Siti taksija” kojim je upravljao Filip S. (21) iz Gornjeg Komrena.

Ljubiša je prema rečima građana koji su se zatekli na mestu nesreće, nastradao dok je prelazio pešački prelaz, gurajući biciklu preko “zebre”. Vozač taksija je uhapšen i zadržan posle nesreće zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Vozio dve smene zaredom u dva taksi udruženja?

Zoran kaže da su dobili nezvanične informacije da je taksista koji je pokosio njegovog brata vozio celu prvu smenu u jednom taksi udruženju a da je nakon toga nastavio da vozi drugu smenu u “Siti taksiju”.

– Čuli smo da je juče vozio prvo celu smenu u jednom taksi udruženju, pa kada je završio, nastavio je odmah u drugom, čijim je vozilom napravio udes. Kada ga je policajac pitao pa kako si mogao da voziš tako on je navodno rekao da su mu trebale pare da ide na more. Kako je uopšte mogao da vozi taksi toliko mlad. Ima 21 godinu, pa mora valjda da ima neko iskustvo, ranije nije moglo tako – kaže Zoran.

On je još je u šoku zbog svega što se dogodilo, ne može da poveruje da njegovog brata više nema.

– Sedeli smo zajedno do 18.30 časova. Ja sam otišao gore u kuću a on kaže: “idem do druga da vidim šta ćemo sa pčelama”. Ja sam ceo dan farbao nešto pa nisam hteo da idem, otišao sam u kuću da se odmaram. On kaže, idi ti odmaraj, ja ću brzo da se vratim. I eto ti šta je bilo – priča Zoran za “Blic”.

Identifikovan preko otiska prsta

Za tragičnu vest je saznao sinoć od policije u 23.30 časova kada su došli na vrata njegove kuće nakon završenog uviđaja.

– Uspavao sam se u 22.10 časova, zvono me je u 23.30 časova me isteralo iz pameti. Došla su dva policajca i rekli mi šta je bilo. Pozvao sam Ljubišinog sina Ivana koji živi u Futogu da mu javim. Pita me: „čiko, da li si siguran, jel istina“. Kažem: „Ico, nažalost, istina je“. Od kako su policajci došli sinoć u 23.30 časova pa do sada, sve vreme sam napolju, nisam jeo nisam pio ništa – veli Zoran.

Ljubiša nije imao ličnu kartu kod sebe pa je identifikovan na osnovu ostiska prsta.

– Nije imao ličnu kartu kod sebe, zaboravio je da je ponese, išao je blizu, tu kod Medicinske škole, nekoliko ulica dalje. Identifikovali su ga preko otiska prstiju – veli Zoran.

Proslavio rođendan tri dana ranije

Ljubišin sin, koje odmah u toku noći došao u Niš, kaže da je njegov otac nastradao dok se vraćao od prijatelja.

– Otac je sinoć otišao do druga pčelara biciklom, nesreća se dogodila prilikom povratka. On je došao do pešačkog prelaza, sišao je sa bicikle – to nam je rekao i policajac – i krenuo da prelazi ulicu. Prešao je polovinu bulevara i kada je krenuo na drugu polovinu, taksi ga je pokosio – kaže Ivan. Veli da je njegov otac samo nekoliko dana ranije proslavio rođendan I da je uskoro trebalo da ide u penziju.

– Otac je radio na železnici. Godinu dana mu je falilo za penziju. Pre tri dana, 19.juna bio mu je rođendan. Nije dočekao penziju – kaže Ivan slomljen tugom. Rođaci i prijatelji skrhani tugom dolaze u dom Lazarevića da izjave saučešće.

– Umro je u istom mesecu u kojem je i bio rođen. Velika tragedija, kaže jedna rođaka.

Rodbinu nastradalog čoveka pogodilo je to što se roditelji osumnjičenog vozača, nisu javili nakon nesreće da izjave saučešće.

Ljubiša Lazarević će biti sahranjen u subotu u 12 časova na novom groblju u niškom naselju Brzi Brod.

Taksi udruženje izjavilo saučešće

U “Siti taksiju” čiji je vozač, kako se sumnja, izazvao udes, kažu da se ovako nešto do sada nije desilo u njihovom udruženju.

– Želeo bih da u ime firme izjavimo saučešće porodici i prijateljima. Nadam se da će nadležni organi da utvrde šta se tačno desilo i kako je došlo do udesa. Za osam godina koliko postoji “Siti taksi” ovako nešto se prvi put desilo, kaže za “Blic” Nemanja Kostić predstavnik “Siti taksija”.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare