MITRALJESKA GNEZDA I ROVOVI Ovako se Moskva sprema za doček VAGNEROVIH TRUPA, ceo grad je na nogama 

Ruski vojnici su navodno postavili mitraljeska gnezda na obodima Moskve, prema fotografijama koje je objavio ruski list.

Kako prenosi Rojters, list Vedomosti izvestio je da je naoružanje postavljeno na jugozapadnom rubu grada.

Fotografije takođe pokazuju okupljanje naoružane policije na mestu gde autoput M4 – kojim se kreću pobunjeni Vagnerovi plaćenici – stiže do ruske prestonice. Ukrajinski list Kiiv Post izvestio je da se kopaju rovovi na ivici Moskve.

Ruska vojska sprema odbranu na reci Oka

Takođe se mogu videti i kolone kamiona sa vrećama sa peskom.

Ruski mediji pišu o tome kako je ruska vojska pripremila odbranu na reci Oka, koja se nalazi stotinak kilometara južno od Moskve.

Vagnerov konvoj sve bliže Moskvi, stigao u Lipeck

U međuvremenu, Vagnerov konvoj je viđen u Lipeckoj oblasti koja povezuje Voronjež i Moskvu. Guverner Lipecka pozvao je stanovnike da ostanu kod kuće i izbegavaju putovanja, bilo privatnim vozilima ili javnim prevozom.

Sergej Nariškin, šef ruske spoljne obaveštajne službe SVR, rekao je u subotu da je jasno da je propalo ono što je nazvao pokušajem destabilizacije društva i rasplamsavanja bratoubilačkog građanskog rata, prenela je agencija TASS.


Nariškin je mislio na, kako vlasti kažu, oružanu pobunu vođe Vagnerovih plaćenika Jevgenija Prigožina.

U međuvremenu, Prigožin je rekao da njegove trupe nisu imale potrebu da ispale nijedan metak kada su preuzele kontrolu nad štabom ruskog Južnog vojnog okruga u Rostovu.

U novoj audio poruci koju je njegova pres-služba objavila u subotu, on je rekao da su na njegove ljude pucala artiljerija i helikopteri na putu za Rostov.

Rekao je da misli da ima podršku ruskog naroda za ono što on naziva svojim „maršem pravde“.

Protivtenkovske mine na ulazu u Rostov

Pripadnici Vagnera postavili su protivtenkovske mine na ulazu u Rostov.

Na snimku koji je na Tviteru objavila ruska televizija vide se mine položene na zemlju, borci koji stoje u blizini i kamion sa municijom, prenosi Blic.

Među oružjem se vidi i cev od bacača granata.

Prethodno je dopisnik ruske državne televizije izvestio da borci „Vagnera“ pritvorili dve osobe.

UDARNA VEST.rs (Blic)



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare