KADIROV STAO UZ PUTINA: Spremni da UGUŠIMO POBUNU i odbranimo Rusiju, ČEČENI SU KRENULI (FOTO, VIDEO) 

Čečenski vođa Ramzan Kadirov izjavio je da su njegove trupe spremne da pomognu u gušenju pobune koju je u Rusiji pokrenuo Jevgenij Prigožin, vođa plaćenika iz „Vagnera“.

Rojters prenosi da je Kadirov poručio da je za tako nešto spreman da koristi i surove metode, ako to bude neophodno.

Navodi se da je Kadirov u izjavi objevljenoj na svom Telegram kanalu ponašanje nazvao zabadanjem „noža u leđa“, što je inače izraz koji je i ruski predsednik Vladimir Putin koristio u obraćanju nacijio akciji vagnerovaca koji su stavili pod svoju kontrolu ruske gradove Rostov na Donu i Voronjež.

Kadirov je pozvao ruske vojnike da ne nasedaju na „bilo kakve provokacije“. On je naveo da se čečenske jedinice kreću ka „zonama napetosti“ i da će delovati kako bi „očuvali jedinstvo Rusije i odbranili njenu državnost“.

Rojters navodi da je Kadirov, bliski Putinov saveznik koji komanduje značajnim vojnim snagama u Čečeniji, ranije bio smatran saveznikom Prigožina, pošto je delio neke njegove statove vezane za kritikovanje hijerarhije u ruskoj vojsci.

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožinfoto: Handout / AFP / Profimedia

Navodi se da su poslednjih nedelja, ipak, čečenski komandanti povezani sa Kadirovim počeli da kritikuju Prigožinove redovne ispade besa protiv ruskog Ministarstva odbrane.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Rojters)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare