NAČELNIK GENERALŠTABA VOJSKE SRBIJE: Zahtevamo od KFOR-a preduzimanje hitnih mera u zaštiti Srba na KiM

Načelnik Generalaštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obratio se naciji povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

– Srpski narod izložen je strašnom pogromu. Njihova jedina krivica je što nose srpska imena. Teror koji Kurti sprovodi više ne može ni fizički da se podnese. U skladu sa svim činjenicama a i zbog korektne saradnje koju imamo, obavestio sam komandanta KFOR-a da sa zebnjom pratimo događaje i zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda. Ovo je naša molba celom KFOR-u i drugim bezbednosnim institucijama. Vojska Srbije ispunjava sve pravne obaveze koje proizilaze iz Rezolucije 1244. Jasno je da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje. Vojska Srbije, ukoliko dobije naređenje od vrhovonog komandanta, izvršiće sva naređenja u potpunosti – istakao je Mojsilović, prenosi Kurir.

Podsetimo, pripadnici specijalne kosovske policije jutros su u Severnoj Mitrovici uhapsili Srbina Nenada O., a akciju su izvele četiri jedinice.

Tzv. kosovska policija je kasnije saopštila da je on osumnjičen za napad na pripadnike Kfora u Zvečanu, piše Kosovo online.

Od dolaska Kurtijevih gradonačelnika u opštine na severu KiM, uhapšeno je do sada osmoro Srba, a meštani Gračanice i Raniluga juče su protestvovali zbog hapšenja Dragiše Milovanovića.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare