UŽIVO PREDSEDNIK VUČIĆ: Idem u Brisel ali sa Kurtijem neću da razgovaram 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jutros da neće razgovarati sa Aljbinom Kurtijem jer taj razgovor nema nikakvog smisla.

– Sa njim ne vodite nikakav razgovor, on samo drži pridike. Mi nemamo nikakav problem da razgovaramo sa bilo kim. Idem u Brisel da razgovaram sa Boreljom koliko god hoće, možemo da razgovaramo i deset sati ako treba, sa Kurtijem nemam o čemu da razgovaram – rekao je predsednik Vučić povodom hitnog sastanka koji je zakazan za danas u Briselu.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/RTS

Počela hapšenja Srba i južno od Ibra. Cilj im je da proteraju Srbe sa celog Kosova i Metohije, kazao je on za RTS.

– Ako analizirate ove stvari površinski, nije dobro, stvari su ozbiljnije. Kurti je promenio odluku, dozvoljava ulaz robe sa stranim tablicama, a je li neko razmislio o kakvom je bezobrazluku reč. Odluka znači da ne možete da uvezete hleb u Raški, niti kiseonik u bolnicu, ni vodu ne možete da uveze. Ali ste zato dobrodošli ako treba da zarađujete pare za strane kompanije. Kako ih nije sramota da se hvale takvom odlukom – rekao je predsednik.

On je naglasio da je Srbija u teškoj situaciji.

– Mi smo sami u ovome, moramo da razumemo sopstvene snage. Neko mora u ime građana da obavlja teške poslove u najtežim uslovima. Molim ljude da razumeju da je zemlja u teškoj situaciji. Pod najtežim smo pritiscima. Po pitanju KiM razgovaramo samo sa kolektivnim zapadom. Onda se zapitate kako da razgovarate sa nekim sa kim razgovora nema. Pogledajte Eskobarove izjave, sve ćete da razumete i vidite u kakvoj je užasnoj situaciji Srbija – naglasio je predsednik.

– Razgovarate sa ljudima koje ne interesuje mir, šta imam da razgovaram sa njima. Znam da policajce naše snage reda uhapsile na teritoriji Srbije, šta se zbivalo na AP Kosovo, to ne znam. Sve su to trikovi za međunarodni pritisak, u ponedeljak imaju sastanak.

– Oficir za vezu je obišao uhapšene Srbe, ovo danas nosim u Brisel. Pričaju mi o pravima, otac dvoje maloletne dece ima vidljive povrede na potiljku previjene gazom, ima povrede koje su mu pripadnici tzv. kosovske policije naneli kundakom od puške. Milovan Božović posle dva i po meseca pritvora i dalje ima vidljve povrede u vidu pucanja mišića koja je nastala prilikom privođenja, a stavljaju mu napad na službeno lice.

Ističe da zna da je Srbima na Kosovu i Metohiji „prekipelo i doteralo cara do duvara“.

– Na zapadu misle da je moguće da se teror nad Srbima nastavlja. Naše je da se borimo koliko možemo. Hoćemo da gradimo odgovornije odnose, moraju da razumeju naše političke stavove. Što se evropljana tiče danas ću da čujem Borelja, neću da skupljam poene tako što ću da govorim loše o njima. Mi ćemo da ih saslušamo, ne razumem smisao mog odlaska u Brisel. Idem da razgovaram sa njima da mi ne bi rekli „Nisi došao u Brisel.“ O čemu da razgovaramo? Razgovarao sam pre haopšenja Srba, pre lažnih gradonačelnika, pre napada, upucavanja. Što se pravite blesavi svi vi iz Kvinte? Znate sve šta se dešava – naglasio je predsednik Vučić.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare