Ogromne gužve i ispred opština i bazena: Veliko interesovanje za besplatno plivanje, evo kako do kartice 

Najava da Beograđani mogu besplatno da koriste gradske bazene stvorila je pravu pomamu među ljudima. Slike punih šaltera ispred gradskih opština, ali i na ulazima ispred bazena su danas obišle društvene mreže.

Karticu za bazen možete da izvadite u bilo kojoj opštiniu Beogradu i da idete na bazene takođe u bilo kojoj opštini. Da bi izvadili karticu, potrebno je da dođete lično i pokažete ličnu kartu. Takođe, potrebno je da imate prebivalište u Beogradu. Karticu dobijate na licu mesta.

Kolona ispred opština i na bazenu

Na instagram stranici serbialive_beograd su objavili fotografiju na kojoj se vidi kolona ljudi kako čeka ispred gradske Opštine Zvezdara. U opisu piše da se na karticu čeka satima, ali i da se red „uopšte ne pomera“.

S obzirom na to da bazeni mogu da se koriste od 12 sati sa karticom, ispred Olimpa se u 12 časova stvorila velika kolona ljudi, mahom dece i mladih.

Jedan od korisnika je napisao da u Opštini Zemun preko 100 osoba čeka za karticu za bazen. „Radi jedan šalter, procedura po osobi traje 5 minuta“, piše u objavi.

„Prvo se dele brojevi za stajanje u redu“

Pošto je veliki broj korisnika društvenih mreža komentarisao kako se dugo čeka u redu, nekoliko njih se javilo sa informacijom da se „prvo dele brojevi za stajanje u redu“.

„I ti brojevi se ujutru rano razdele, u suštini bi trebalo da se dele do 11 ujutru, ali se razgrabe mnogo pre toga i nema posle više kontigenata za taj dan“, pisalo je ispod jedne objave.

Drugi korisnik je uputio informaciju da se brojevi za čekanje dele u 8:00 i da se do 8:30 podele svi brojevi. Korisnik je savetovao građane da po svoj broj i karticu dođu u 8 sati ujutru.

Koje bazene ćete moći besplatno da posetite

Mogućnost besplatnog ulaska na bazene obuhvatiće:

  • Sportski centar „Tašmajdan“
  • Sportski centar „Olimp“
  • Sportski centar Voždovac
  • Sportsko rekreativni centar „11 april“ sportski centar Novi Beograd
  • Sportsko-rekreativno-poslovni centar „25. maj – Milan Gale Muškatirović“
  • Sportsko kulturni centar Obrenovac
  • Sportski Centar „Ljubomir Ivanović Gedža“ Mladenovac
  • Sportsko-rekreativni centar „Kolubara” Lazarevac
  • Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

U koje vreme možete besplatno na bazen

Svaki bazen ima svoje radno vreme, koje je uglavnom do 19 časova. Kartica za bazen se može koristiti od 12 časova pa do kraja radnog vremena.

Prema podacima sa sajta Turisti obožavaju Beograd, radno vreme bazena na Tašmajdanu je svakog dana od 10 do 19 časova.

Radno vreme bazena Milan Gale Muškatirović je od 10 do 19 časova radnim danima, dok su bazeni vikendom dostupni posetiocima od 9 do 19 sati.

Radno vreme Olimp bazena je svakog dana. Jutarnje kupanje je od 6 do 9:30 časova. Dnevno kupanje je od 10 do 19 sati, dok noćno kupanje Olimp bazeni omogućavaju od 21h do ponoći.

Radno vreme bazena 11. april je svakog dana od 10h do 19 sati, prenosi Blic.

Karticu možete koristiti na bilo kom bazenu

Bazen koji se ne nalazi u opštini na kojoj vam je prebivalište ćete takođe moći da posetite, jer karticu, kako je ranije pojasnio Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, možete da koristite na bilo kom bazenu.

„Onaj iz Obrenovca može da ode u Lazarevac, iz Vračara ili Voždovca može da ode na Olimp“, kazao je tada Šapić.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare