NEMAČKI GIGANT PROGLASIO BANKROT: Novi šok za automobilsku industriju, radnici širom sveta ostaju bez posla, udarila kriza

Nemački automobilski dobavljač i kompanija za procesni inženjering Algajer podnela je zahtev za bankrot.

Sud u Gepingenu prema navodima nemačkih medija imenovao je u utorak privremenog stečajnog upravnika. Algajer je inače pre godinu dana preuzela kineska Vestron grupa dok je pre toga porodica bivšeg predsednika upravnog odbora Ditera Hunda bila glavni deoničar.

Kompanija je u novembru saopštila da je ulazak Vestron grupe vratio finansijsku stabilnost, a šta je u međuvremenu pošlo po zlu za sada nije poznato.

Algajer inače ima oko 1.700 zaposlenih širom sveta koje je bankrot šokirao.

Grupacija Algajer dobavljač je sistema za međunarodnu automobilsku industriju uključujući proizvodnju kalupa za karoserijske ploče i tehnologiju oblikovanja koja uključuje proizvodnju presovanih komponenti i komponenti spremnih za montažu.

Drugi stub Algajer grupe je inženjering mašina i aparata za procesnu tehnologiju. Kompanija proizvodi i isporučuje širom sveta sisteme za prosejavanje, sušenje, hlađenje, pranje i sortiranje kompanijama u industriji prerade rasute robe.

Imaju proizvodne pogone i prodajna mesta u Nemačkoj, Španiji, Švedskoj i mnogim drugim zemljama, ali i poslovnice u svim većim industrijskim zemljama sveta.

Sedište kompanije je u Uhingenu.

Pre samo nekoliko dana, podsetimo, stigla je vest da američki proizvođač automobila „Tesla“ namerava da otpusti stotine privremenih radnika u fabrici u nemačkom gradu Grinhajdu.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Fenix magazin)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare