Милан Кркобабић: Боље бити за столом, него на столу!

Кркобабић о ситуацији на КиМ: Морамо да искључимо нови егзодус наших људи због тога је нужан дијалог, јер је у најави хуманитарна катастрофа на северу Косова и Метохије!

Председник Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије -Солидарност и правда и министар за бригу о селу Милан Кркобабић истакао је за ТВ Пинк да северу Косова и Метохије прети хуманитарна катастрофа, а у име ПУПС-а залаже се за наставак  дијалога, али оног суштинског. Истиче да ово сада што имамо није дијалог, него неки вид паралелних монолога.

„Дијалог је неопходан, мој апел је да се дијалог настави, боље је учестовати и бити за столом, него на столу.  Потребан нам је суштински дијалог који неће бити паралелни монолози. До сада смо имали паралелне монологе, хајде да кренемо у прави, отворени дијалог. Деескалација да. То за нас значи пре свега повлачење управитеља, јер их не можемо сматрати градоначелницима, повалачење полиције, ослобађање заточених Срба и 

реализација свега онога што је договорено, пре свега формирање Заједнице српских општина. У овом моменту изузетно је битно какав ће став заузети Сједињене Америчке Државе и ми ту морамо да мењамо слику о нама. То су наши проверени пријатељи из Првог и Другог светског рата…Слика о нама коју имају није најповољнија, морамо да будемо реални, и морамо да уложимо напоре да ту слику о Србима са севера Косова и Метохије мењамо на прави начин. Да наставимо дијалог и да се боримо. Једно је сигурно морамо да искључимо могући нови егзодус наших грађана. Срби са Косова и Метохије морају да остану на Косову и Метохији” – закључио је Кркобабић.

УДАРНА ВЕСТ.рс

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare