KLANICA, KRAJ JE BLIZU?! Ukrajina za dve nedelje izgubila 20.000 vojnika? Pripadnici VSU masovno polažu oružje 

Ovim tempom će Kijev tokom još tri-četiri nedelje napada na ruske utvrđene linije ostati bez svih 12 brigada koje su mu NATO-istruktori pripremili za kontraofanzivu. Međutim, poslednjih dana se formira tendencija koja je jednako opasna i za ukrajinski državno-vojni vrh i za njegove zapadne sponzore i nalogodavce.

Ruska vojska poslednjih dana svakodnevno desetinama zarobljava ukrajinske vojnike. A sve češće se i desetine predaju.

Lider zaporoškog političkog pokreta Zajedno sa Rusijom Vladimir Rogov tim povodom je rekao:

– Istina je. Sve više ukrajinskih vojnika počinje da se predaje. Verovatno i zato što masovno ginu, a nigde još nisu uspeli da probiju ni prvu liniju naše odbrane. Vremjovska izbočina je glavno poprište. Borbe se vode u pojasu od deset kilometara između Velike Novosjolke i Staromajorska“. 

– Ukrajinci napadaju Makarovku, Levadnoe, Novodarovku i Prijutnoe. Još žešće nadiru na Rabotino, Pjatihatku, u koju su delimično ušli, i Žerebjanskoe. Zato čitave neprijateljske grupe svakodnevno polažu oružje. Još desetine odbijaju da idu u borbu. Ukrajinski vojnici postepeno shvataju da ih šalju na klanje“. 

Rusi su, primera radi, u jednom danu zarobili preko 20 pripadnika 31. brigade koja pripada strateškoj rezervi vojnog vrha u Kijevu. A i ona je u NATO kampovima specijalno obučavana za kontraofanzivu i bila opremljena zapadnim oružjem.

Predaja i zarobljavanja biće, po svemu sudeći, sve više i zato što su na zaporoškom frontu iz ukrajinske čete (120) koja je napala ruske položaje preživela samo tri vojnika.

Jedan od te trojice je komandir voda, iz Volinske oblasti, kome su ruski vojni lekari hitnom intervencijom spasili život.

Na frontu kod Severska pripadnici 10. zasebne brdsko-jurišne ukrajinske brigade „Edelvajs“ masovno su se predali borcima ruskog 2. armijskog korpusa.

Posle predaje, optužili su svoju komandu i rukovodstvo zemlje za neprimeren odnos prema njima.

Kod Makarovke su Rusi zarobili veliku grupu marinaca iz 35. brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Kod Novodonjecka je jurišni odred marinaca ruske Pacifičke flote, iako su bila samo 23-ca, likvidirao 103 marinca oružanih snaga Ukrajine.

Njima je komandovao Heroj Rusije kapetan Ruslan Kurbanov, koji je ispričao da su Oružane snage Ukrajine pet sati držale Novodonjeckoe. Okršaj njegovih momaka sa 103-om marinaca 37. Odeske brigade trajao je tri sata, ali Ukrajincima nije pomoglo ni to što ih je bilo bezmalo pet puta više.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare