Konačno je došao taj dan – Micić otputovao u Ameriku, stiže u NBA ligu!

Srpski plejmejker definitivno je rešio da se oproba u najjačoj ligi sveta, što je sada postalo i definitivno.

Vasilije Micić ovog leta priključiće se Oklahoma Siti Tanderima!

Još uvek aktuelni plejmejker Anadolu Efesa otputovao je u SAD kako bi razgovarao sa čelnicima te franšize o mogućem dogovoru.

Navodno, kako prenosi Eurohups, razgovori će početi nakon NBA Drafta, te je za očekivati da tada posao bude utanačen.

Već godinama se spekulisalo oko toga da će Micić da se okuša „preko bare“, a čini se da je sada i definitivno došao momenat za to.

Podsetimo, Anadolu Efes je šampion Turske. Ekipa Engina Atamana je sa 3-0 u finalnoj seriji savladala Karšijaku, a velike zasluge za ovaj uspeh idu srpskom reprezentativcu Vasiliju Miciću.

Nije turski gigant ostvario željeni rzeultat u Evroligi. Zapravo, bio je daleko od svog cilja. Ali je na kraju sezonu ipak završio sa peharom – onim iz prvenstva Turske.

U pohodu na ovu titulu jednu od najvažnijih uloga imao je Vasilije Micić, koji je u trećem meču zabeležio 29 poena.

– Srećan sam zbog celog tima. Zajedno smo već pet godina, a to je dug period. Kostur tima je tu pet godina. Trener, medicinski tim, svi ostali… Čestitam njima zbog svega što su uradili za nas, za mene. Naravno, čestitke i Karšijaki zbog dobre sezone, pokazali su se kao nezgodan protivnik. Nije lako osvojiti titulu u Turskoj, lep je ovo osećaj – rekao je Micić.

Srpski reprezentativac ističe da je imao uspona i padova ove sezone…

– Pre svega, odigrao sam dve užasne utakmice protiv Fenerbahčea, ne samo jednu. Ali kada sam igrao loše, trudio sam se da ne ostanem u tom trenutku, već da probam da napravim iskorak. Uvek postoji šansa da se uradi nešto dobro. A smatram da sam posvećen igrač.

Klub nije ostvario svoje ciljeve u Evroligi.

– Ne bih rekao da je učešće u Evroligi bilo neuspešno za nas. Suočili smo se sa novom situacijom, Šejn Larkin je dugo bio povređen. Krunoslav Simon takođe nije bio sa nama. Kasno smo ušli u ritam, već je bilo kasno za plej-of. Nismo taj rezultat shvatili lično. Sezonu smo završili na dobar način. Ako zadržimo kostur tima za narednu sezonu… Imamo poseban tim, posebne igrače – zaključio je Micić.

Efes započinje novu eru pod vođstvom Erdema Džana, koji će na klupi zameniti Ergina Atamana. A ostaje još da se vidi hoće li dres turskog giganta i naredne sezone nositi Micić, ili će se opredeliti za odlazak u NBA ligu.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare