PRE TRI GODINE U RITOPEKU SUROVO LIKVIDIRAN NAVIJAČ IZ ODŽAKA! Velja Nevolja sumnjao da se Puki okrenuo protiv njega 

Aleksandra Gligorijevića Pukija, iz Odžaka navijača Fudbalskog kluba Partizan, na današanji dan 2020. godine u kući u Ritopeku ubio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Gligorijević je prva žrtava koljačkog klana koji je ubijen i skrivenoj prostoriji kuće u Ritopeku, koju su Velja Nevolja i Marko Mesar prozvali klanica. 

Puki je bio blizak sa Belivukom i Miljkovićem a ubijen je jer su posumnjali da radi protiv njih i da organizuje grupu koja će ih likvidirati.

Na suđenju klanu u Specijalnom sudu u Beogradu svedok saradnik Veljko Lalić je do detalja ispričao šta je prethodilo ubustvu i kako je Puki ubijen, a njegovo telo samleveno i bačeno u Dunav.

– Gligorijevića su namamili tako što su mu ponudili marihuanu na prodaju. Došao je u Ritopek ništa ne sumnjajući, a onda su ga skinuli u donji veš. Nisam bio prisutan tada ali su mi pričali da im se on kleo da nema veze sa izdajom i da će se pokajati kada to shvate. Marko i ja smo se vratili, Marko Budimir mi je dao kesu u kojoj su bili njegov skaj, kaiš, lanac i sat. Mi smo produžili ka kući Miloša i Marka Budimira, par stotina metara od njihove kuće, u kanal smo bacili sat, lanac i šnalu od kaiša. U njihovoj kući u peći smo spalili garderobu – izjavio je Lalić. 

On je tokom svedočenja objasnio da je dobio zadatak da proveri Pukijev skaj telefon. 

– U telefonu nisam pronašao ništa sumnjivo, ali je već bilo kasno. Ušao je u tu kuću i nije bilo mogućnosti da odatle izađe.Te večeri su me prvi put pozvali da dođem u kuću u Ritopeku. Vidim Belivuka, bio je malo uzrujan, možda zato što je dugo znao Gligorijevića, bio je tu Miljković, Janković, bili su krvavi u kombinezonima. Rekli su mi da nisu stigli da realizuju poslednju fazu, da odvezu džakove u reku i da im treba moja pomoć- ovim rečima je Lalić šta se dešavalo tada u Ritopeku i dodao:

– Tada sam prvi put i ušao u garažu. Video sam pet ili šest uvezanih džakova, još jedan sa folijama, najlonima. Prvi put ulazim i u skrivenu prostoriju, vidim je uživo. Mojim kolima smo otišli, do Dunava. Džakove u gepek smo utovarili ja, Veljko, Marko, Draganić i Miloš Budimir, a onda se odvezli do reke. Miloš Budimir i Vlade Draganić su ulazili u vodu i sa donje strane rasparali džakove kako bi sadržaj otišao rekom.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare