ODREĐEN PRITVOR KOSOVSKIM SPECIJALCIMA KOJI SU UHAPŠENI U RAŠKI: Sudija donela odluku, pokrenuta istraga

Sudija Višeg suda u Kraljevu odredila je pritvor kosovskim specijalcima uhapšenim u selu Gnjilica u Raški.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih B. S., R. Z. i M. Š. zbog postojanja osnove sumnje da su izvršili po jedno krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

„Povodom događaja od 14. jula, u selu Gnjilica, opština Raška, Više javno tužilaštvo u Kraljevu je danas, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih B.S., R.Z. i M.Š. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili po jedno krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija iz člana 348. stav 4. u vezi stava 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika.

Po predlogu javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu je svim osumnjičenima odredila pritvor“, navodi se u saopštenju Više javno tužilaštvo u Kraljevu

Podsetimo, pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su na teritoriji centralne Srbije trojicu naoružanih kosovskih specijalaca. Sva trojica bila su naoružana automatskim oružjem, sa dži-pi-es uređajima, mapama i drugom opremom.

Trojica kosovskih specijalaca uhapšeni su na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije. Njih su uhapsili pripadnici antiterorističke grupe posebne jedinice policije MUP.a Srbije.

Trojica pripadnika kosovske policije službenim vozilom marke „dačija daster“ došli su do alternativnog prelaza Tresava–Batnjik, ostavili vozilo i nastavili peške putnim pravcem Orahovo–Gnjilica gde su locirani u uhapšeni.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare