NEĆU SASTANAK SA KURTIJEM, DOBIĆE SANKCIJE! Rama: Otkazana sednica dve vlade, Priština će biti izolovana! 

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da je otkazana zajednička sednica „vlade“ privremenih prištinskih institucija i albanske Vlade, koja je bila planirana za danas, jer Aljbin Kurti nije pristao na promenu formata.

Prema njegovim rečima, pozvao je Kurtija da se danas, zajedno sa prištinskim „ministrima“ odbrane i spoljnih poslova, sastanu u užem formatu, ali je on insistirao da se sastanak održi onako kako je planirano.

Rama je istakao da je međunarodna zajednica na ivici da izgubi strpljenje i da bi brzo mogle da uslede kazne, pa čak i sankcije za Prištinu, te da je od zapadnih država tražio da ne idu ka tome i da mu daju još vremena, prenosi „Reporteri“.

– Možda to nije konačan odgovor premijera. Nadam se da ćemo se sastati kako bismo razgovarali o našim stavovima – rekao je Rama na konferenciji za medije, prenosi „Euronews Albania“.

On je poručio da sednica ne može da bude održana u predviđenom formatu jer nije trenutak da se pravi sastanak kao da se ništa ne dešava, usled pogoršanja odnosa „Kosova“ i čitave evroatlantske zajednice. Rama je istakao da je Tirana „100 odsto“ protiv načina na koji postupa prištinska strana, te da Albanija nije izolovana od evropske zajednice.

– Odnosi Albanije i Kosova su bratski, ali Albanija je zemlja koja je neodvojivi deo evroatlantske zajednice, koja je članica NATO-a i nema šanse da će se Albanija udaljiti od evroatlantske zajednice – poručio je Rama, prenosi Informer.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare