„Nadalov uspeh veći od Đokovićevog“ Legendarni teniser s naših prostora šokirao izjavom: Rafa sigurno nije ljubomoran na njega

Srpski teniser Novak Đoković ušao je u istoriju kada je osvojio Rolan Garos pobedom protiv Kaspera Ruda u finalu 3:0, ali kao što se i očekivalo, veliki je broj onih kojima dostignuće Srbina u velikoj meri smeta.

Jedan od njih je i legendarni rumunski teniser Ilije Nastase, bivši svetski broj jedan, koji je svojom izjavom pokazao da baš i nije veliki fan Novaka Đokovića, prenosi Blic.

On je rekao stvar koja se tiče Nadala i Novaka, a koja ni po jednoj logici ne može biti ispravna. Đoković je osvajanjem Rolan Garosa, turnira koji je Španac uzimao čak 14 puta prestigao svog velikog rivala i dokopao se 23. Grend slema u karijeri.

– Ne mislim da je to lična borba između njega i Nadala. Ne vidim tu stvar. To se desilo, zar ne? Moglo je da bude i obrnuto, da Nadal ima 23 titule. Obojica su tu, blizu jedan drugom. Đokoviću je to bitno, ali mislim da Nadal nije ljubomoran na to – izjavio je Rumun za Gazetu Sporturiol, a potom se nadovezao:

– Neko drugi treba da bude ljubomoran na Nadala. To što je 14 puta uzeo Rolan Garos. To je teže od Đokovićevih 23 GS. Samo da znate, pobediti na šljaci 14 puta na RG? Mislim da se neće roditi igrač koji može to da uradi.

Ilie Nastase je u centar srpske javnost dospeo još 2020. godine kada je uputio prozivke na račun Đokovića, vezane za turnir koji je organizovao tokom korone.

– Novak je vrlo dobro znao koji rizik preuzima organizacijom takvog turnira. Mislio je da su svi glupi, a samo on pametan i eto šta se dogodilo. Zašto je Đokoviću bio potreban ovaj turnir, zar nema dovoljno novca? Ceo turnir je bio besmislen – rekao je tada Nastase.

Rumun je tokom svoje teniske karijere osvajao Rolan Garos i US open, dok je dva puta uspevao da se doogne finala Vimbldona, gde je oba puta završavao kao poraženi.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare