Specijalci u severnoj Mitrovici uhapsili Srbina, potvrdio kosovski ministar

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije, prema svedočenjima građana, uhapsili su jedno lice u severnom delu Mitrovice. Oglasila se sirena za uzbunu. Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, potvrdio je da je uhapšena jedna osoba, navodeći da je navodno reč o vođi Civilne zaštite, ali i organizatoru napada na KFOR u Zvečanu. „Kosovska policija uhapsila je M. M. jednog od vođa kriminalne grupe „Civilna zaštite“, naveo je Svećlja, prenosi N1.

Prema informacijama reporterke Radija Kontakt Plus, nešto posle 12 časova, više pripadnika specijalne jedinice KP-a je naoružano stajalo u centru grada dok se izvodilo, kako su građani naveli – hapšenje. Okrenuti su bili ka civilima, a blokiran je bio lokalni frizerski salon u centru grada.

Nakon nekoliko minuta potom su policajci počeli povlačenje. Bačen je i suzavac. Blokirana je bila vozilima i kontejnerom glavna ulica.

Građani su se pobunili i kamenicama i drugim predmetima gađali su službena vozila policije. Oštećena su najmanje tri civilna vozila, potvrdio je naš reporter sa terena.

UDARNA VEST.rs (N1Info.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare