PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA: Konačno počinje istorijsko finale! Avramović u timu, nema Vildoze

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 20

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA

Hala: Arena

Gledalaca:

Sudije: Saša Pukl, Josip Radojković, Milan Nedović

PARTIZAN: Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Papapetru, Eksum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar. Trener: Željko Obradović.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Kampaco, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Ivanović, Ilić, Nedović, Marković, Petrušev, Bentil. Trener: Duško Ivanović.

Ljubiteljima košarke nije bilo nimalo prijatno u prethodnom periodu pratiti dešavanja oko završnice ABA lige.

Funkcioneri umesto košarkaša u prvom planu, saopštenja umesto lepih poteza na terenu… Srećom i to se završilo, ostaje da se vidi da li na kratko ili na duže, pa sada sportski deo večitih rivala ima glavnu reč.

Partizan u prvoj utakmici finalne serije ABA lige od 20 časova u „Areni“ dočekuje Crvenu zvezdu.

Biće ovo treće finale u kome se sastaju večiti rivali, a svako je zabeležio po jedan trijumf. Ova serija ima i predznak istorijski, jer se prvi put u finalu ABA lige sastaju dva evroligaša.

Crno-beli imaju prednost domaćeg terena u seriji koja će krunisati ekipu koja prva stigne do tri pobede.

I u četvrtak će crno-beli biti domaćini, a zatim se serija seli u hali „Aleksandar Nikolić“. Eventualna majstorica bila bi odigrana u „Areni“ 22. juna.

Uoči finalne serije, trener crno-belih Željko Obradović je izjavio:

„Finalna serija protiv Crvene zvezde. Imam poruku za naše navijače koji su pokazali da su najbolji i najodaniji u Evropi. Podatak da ćemo već na prvoj utakmici imati pola miliona navijača je nešto neverovatno. Pozivam ih da ponovo naprave fantastičnu atmosferu, da bodre ekipu i da sve protekne u fer i sportskom duhu. Da se svi ljudi iz Crvene zvedze osećaju prijatno i da se nakon utakmice isključivo i samo priča o košarci. Očekujem zanimljivu seriju, imali smo vremena da se pripremimo i nadam se da ćemo već u prvoj utakmici odigrati dobro. Sigurno da moramo biti na visokom nivou ako mislimo da pobedimo u prvom susretu, jer treba ići iz utakmice u utakmicu“, istakao je Obradović.

Trener KK Crvena zvezda Duško Ivanović je izjavio:

„Napokon počinjemo, posle toliko vremena, svi smo željni da počnemo, navijači i igrači jednog, i drugog tima. Neka bude fešta od košarke, da svi uživamo, i da bolji pobedi. Sa ovom pauzom, kao da smo imali malo predsezonu, pripreme, pa se malo sve poremetilo, ali videćemo kako će izgledati. U svim utakmicama će biti ključ kvalitet jedne i druge ekipe, i prevaga koju imaju. Partizan ima izvanredan napadački kvalitet, a mi smo možda malo bolji u odbrani. Videćemo šta će da prevagne na kraju. Što se tiče tima, na ovakvim utakmicama nema nikakvog opravdanja, svi su spremni. Najvažnije je to da moramo da igramo sa mnogo samopouzdanja, da imamo strpljenja i da odgovorimo na sve što Partizan postavi u svojoj igri“, rekao je između ostalog trener crveno-belih Duško Ivanović, prenosi Kurir.

Biće ovo drugo uzastopno finale večitih rivala. Crvena zvezda će učiniti sve da odbrani trofej, Partizan će učiniti sve da se vrati na tron regionalne lige prvi put od sezone 2012/13, kada je u Laktašima savladao upravo Crvenu zvezdu.

Za pedantne statističare podatak, u regionalnoj ligi rezultat je 28:25 za Crvenu zvezdu, a kada je Partizan domaćin onda je skor 14:10 u korist crno-belih.

Ove sezone u ABA ligi rezultat je izjednačen. U prvoj utakmici Crvena zvezda je u hali „Aleksandar Nikolić“ slavila sa 90:74, da bi se Partizan revanširao u „Areni“ sa 92:81.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare