MINISTAR GAJIĆ ČESTITAO JOKIĆU: Ovu MVP nagradu nisu mogli da mu ukradu! 

Magija čarobnjaka na parketu sa kraljevskim epilogom! Srpski košarkaški reprezentativac Nikola Jokić je šampion NBA lige, najbolji igrač sveta, najbolji evropski igrač pod obručima ikada! Jokić je proglašen za najkorisnijeg igrača velikog finala NBA lige. Jokić je predvodioDenver nagetse do trijumfa protiv Majami hitsa 94:89 u petoj utakmici velikog finala.

Tim iz Kolorada slavio je sa 4-1 u seriji i tako došao do prve titule u istoriji NBA lige. U odlučujućoj petoj utakmici finala Jokić je postigao 28 poena, 16 skokova i 4 asistencije. Nijedan košarkaš u istoriji nije imao ukupno najviše poena, skokova i asistencija u jednom izdanju plej-ofa, niko do Nikole Jokića. Srpski centar ispisao je istoriju plej-ofa, u kome je postigao ukupno 600 poena, imao 269 skokova i 190 asistencija, a prosečno je beležio 30,8 poena, 13,5 skokova i osam asistencija. Jokić je takođe najniže rangirani pik na draftu koji je uspeo da postane MVP finala. Prethodno, Jokić je proglašen za MVP-ija u Zapadnoj konferenciji.

Nikola Jokić peti je srpski košarkaš sa NBA titulom, ali prvi sa MVP trofejom i sa glavnom ulogom u ekipi, prenosi Kurir.

Srbija i danas ima razloga da slavi, Nikola Jokić i Denver Nagetsi novi su šampioni NBA lige! Budan je bio njegov Sombor, budna je bila njegova Srbija. Ovu MVP nagradu nisu mogli da mu ukradu! Jokić je pokazao da je najdominantniji košarkaš današnjice, ali je i u svakom svom potezu i nastupu pokazivao najlepše životne vrednosti – ljubav i snagu porodice, ljubav prema saigračima, ljubav prema svom rodnom gradu i svojim konjima. U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, čestitam Nikoli ovo izuzetno dostignuće i poseban način na koji ga je postigao, on je jedan od najboljih sportskih ambasadora Srbije na svetu i zauvek će biti u našim srcima” – rekao je ministar sporta Zoran Gajić.

Sa 28 leta Nikola Jokić je pokorio košarkašku planetu, ispisao istoriju, ušao u aveniju besmrtnih sportista planete čije ime se izgovara stojeći i sa beskrajnim poštovanjem!

Sve čestitke Nikola!

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare