DRUGI DAN SUĐENJA ZORANU MARJANOVIĆU U APELACIONOM SUDU U BEOGRADU! Odbijen zahtev advokata za izuzeće sudije 

Nastavljena sednica Apelacionog suda o presudi Zoranu Marjanoviću, koga je Viši sud u Beogradu osudio na 40 godina za zločin koji se odigrao 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči kad je brutalno ubijena njegova supruga pevačica Jelena Marjanović.

Apelacioni sud je zakazao čak devet termina za sednice na kojima će se odlučivati po žalbi advokata, a već prvog dana Zoranovi advokati su napravili skandal i sednica je prekinuta samo sat nakon početka jer su tražili izuzeće sudije Rastka Popovića tvrdeći da njihov klijent neće imati pravično suđenje ako je on član sudskog veća.

Marjanovićev advokat Stefan jokić je u obrazloženju svoje odluke, naveo je da je tokom suđenja, bilo kršenja pretpostavke nevinosti njegovog klijenta, te da je to uticalo na sam tok suđenja.
On tvrdi da je sudija Jelena Škulić, koja je donela prvostepenu presudu od 40 godina zatvora, bila „sudski pomoćnik“ sudiji Rastku Popoviću, a da je zbog toga nagrađena prebacajem u Apelacioni sud.

– Zbog toga dovodim u pitanje njegovu nepristranost – rekao je advokat Stefan Jokić.
Nakon Jokića, za reč se javio advokat Aleksandar Zarić, takođe Zoranov advokat, i rekao da je njegov predlog bio da se izuzme čitav Apelacioni sud u Beogradu, ali on nije podneo zvaničvni zahtev. 

Inače Zoran Marjanović koji je u sudnicu doveden iz pritvora u Centralnom zatvoru u kome se nalazi od 22. jula prošle godine, deluje poprilično nezainteresovano za sva dešavanja u sudnici i kako naš reporter javlja bukvalno sedi ko mumija i gleda samo ispred sebe i samo povremeno klima glavom i odobrava pojedine izjave svojih advokata.

– Kao i na prvoj sednici koja je prekinuta i sada Zoran  sedi u prvom, redu, a pored njega je u svakom trenutku barem jedan čuvar. Kao i prvog dana on nije pokazivao emocije i deluje smireno ili kao da je na nekim lekovima za smirenje. Ipak povremeno klimanje glave na izjave njegovih advokata pokzuju da pomno prati sve što se dešava u sudnici, a njegovo ponašanej deluje namešteno, odnosno on sebe pokazuje kao žrtvu koga su osudili bez dokaza – objasnio je izvor Informera.

Podsetimo Marjanović u pritvoru ima redovne posete članova porodice.

– Redovno ima uplate i za kupovinu u kantini, i u pravilnim razmacima dobija pakete. Pridržava se kućno reda – kazao je izvor Informera. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare