CEO SVET PRIČA O SRBIJI: Koja je tajna zemlje koja sa sedam miliona stanovnika ima dvojicu NAJBOLJIH na planeti? (VIDEO)

Nikola Jokić i Novak Đoković su potpuno zaludeli svetsku javnost.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji čestitala je danas srpskom teniseru Novaku Đokoviću trijumf na Rolan Garosu, kao i košarkašu Denvera Nikoli Jokiću osvajanje šampionske titule u NBA ligi.

Na taj način se Ambasada ove zemlje pridružila u čestitkama vanserijskim sportistima iz Srbije, koji su u prethodna dva dana osvojili dva pehara.

 Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom i uprkos tome što njeni stanovnici čine samo 0,1 odsto svetske populacije, dvojica njih su za samo dva dana uspeli da priušte retko viđeno zadovoljstvo ljudima širom planete. Najbolji košarkaš današnjice i najbolji teniser svih vremena su Srbiju učinili najpopularnijom sportskom zemljom na planeti – navodi se na zvaničnom Tviteru nalogu američke ambasade u Beogradu.

Čitav svet trenutno priča o Srbiji, koja iako ima svega sedam miliona stanovnika, trenutno ima dvojicu najboljih sportista na svetu – Novaka Đokovića i Nikolu Jokića.

O tome kako je to moguće pitaju se i brojni američki novinari, koji bi sigurno želeli da su Jokić i Đoković njihovi državljani.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare