SPREMA SE PUČ U NARODNOJ STRANCI? Aleksić bi da preuzme kormilo partije od Jeremića, danas prvi sastanak u Nišu?!

Sastanak pojedinih predstavnika Narodne stranke sa juga Srbije biće održan danas u Nišu, a prema saznanjima Kurira, to će biti svojevrsna priprema terena struje Miroslava Aleksića da on preuzme rukovođenje partijom od Vuka Jeremića, saznaje Kurir.

Naime, kako navodi izvor Kurira upućen u dešavanja u ovoj stranci, Jeremić se suočava sa nikad slabijom pozicijom u sopstvenoj partiji. To bi mogao da iskoristi upravo potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić za koga se već sprema povoljna situacija za preuzimanje stranke.

Naš izvor objašnjava da bi konkretni koraci u tom smeru mogli biti preduzeti već krajem nedelje, na sastanku Izvršnog odbora Narodne stranke.

– Današnji sastanak u Nišu je samo jedan u nizu koje su Aleksić i njegovi sledbenici u stranci organizovali kako bi pripremili strategiju za preuzimanje stranke od Vuka Jeremića. Jeremić je kod dobrog dela stranačkih odbora izgubio kredibilnost, a glavna zamerka koju mu upućuju funkcioneri iz Aleksićeve struje jeste što je nedovoljno uključen u stranački život – kaže izvor Kurira.

I zaista, izostanak Jeremića je očigledan u poslednjim opozicionim aktivnostima, pre svega onim vezanim za organizovanje aktuelnih protesta. Umesto Jeremića, od koga se očekuje da kao lider partije bude u prvom planu, Aleksić je preuzeo glavnu reč na protestima i postao je jedan od najglasnijih opozicionara.

Predsednik Centra za nacionalnu politiku Perko Matović podseća na slučaj Zdravka Ponoša, nekadašnjeg najbližeg Jeremićevog saradnika, koji je otišao iz stranke zbog autoritarnost stranačkog šefa.

– U toj stranci svašta je moguće, pa čak i da Aleksić preuzme od Jeremića vođstvo. Nezadovoljstvo sigurno postoji. Rejting stranke je nikakav, verovatno ne bi prešla ni cenzus. Ipak, meni se čini da je realnije da Aleksić ode i napravi nešto svoje, jer Jeremićev ego je takav da ne verujem da neće iskoristiti sve instrumente koje ima u rukama da spreči preuzimanje stranke. Ako dođe do toga da Aleksić zameni Jeremića na mestu predsednika NS, to će pre biti deo njihovog dogovora ili eventualno pokušaja da se spase rejting stranke. Naravno, ni sa Aleksićem na čelu neće se ništa promeniti, jer je reč o čoveku koji nema nikakvu težinu – ocenio je Matović.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare