UDARNA VEST! Slavica Đukić Dejanović najbliža funkciji ministra prosvete

Premijerka Ana Brnabić najkasnije u utorak trebalo bi zvanično da predloži kandidata za novog ministra prosvete. Prema informacijama Nova.rs, Slavica Đukić Dejanović je u ovom trenutku najbliža toj funkciji.

Vrhu Socijalističe partije Srbije nije ostalo mnogo vremena da odredi naslednika Branka Ružića u Ministarstvu prosvete. Ružiću je zvanično prestao mandat 29. maja,a po Zakonu o Vladi premijerka je dužna da kandidata za ministra prosvete izabere u roku od 15 dana.

To znači da bi ime novog ministra trebalo da bude poznato već u utorak, kada bi Brnabić predlog za novog člana Vlade trebalo najkasnije da uputi Skupštini Srbiji.

Izvor Nova.rs navodi da je fotelji ministra prosvete najbliža Slavica Đukić Dejanović, bivša ministarka zdravlja, nekadašnja predsednica Skupštine i potpredsednica SPS, a bila je profesor i na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu. Ona trenutno obavlja funkciju posebne savetnice premijerke Ane Brnabić, a zadužena je za aktivnosti o implementaciji Agende UN 2030.

“Svi ostali pomenuti kandidati su malo verovatni”, navodi naš dobro obavešteni sagovornik.

, lider SPS Ivica Dačić je u kontekstu novog ministra prosvete pomenuo čak pet imena, a među njima je i Slavica Đukić Dejanović.

Dačić je rekao da jedan od kandidata i Aleksandar Rastović, direktor Istorijskog instituta, redovni profesor Opšte istorije 20. veka na Filozofskom fakultetu u Nišu, a predaje i na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova.

Kao kandidata za novog ministra prosvete naveo je i Radivoja Mitrovića, redovnog profesora Mašinskog fakulteta u penziji, kao i Ivicu Radovića, koji je trenutno obavlja funkciju pomoćnika ministra prosvete. Među kandidate za Ružićevog naslednika Dačić je svrstao i istoričara Predraga Markovića, koji je član Predsedništva SPS.

UDARNA VEST.rs (Nova)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare