„U SVAKOM OTKUCAJU NAŠIH SRCA POSTOJIŠ“: Najmiliji ne zaboravljaju čuvara škole na Vračaru! ON JE BIO PRVA ŽRTVA DEČAKA UBICE

Nezapamćeni masakr u školi na Vračaru koji se dogodio 3. maja kada je dečak (13) iz očevog pištolja ubio svojih osam drugarica, druga, ali i radnika obezbeđenja D. V., zavio je u crno čitavu Srbiju, a porodice nastradalih obeležavaju četrdesetodnevni pomen.

Radnik obezbeđenja koji je godinama vodio računa o OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru prvi je ubijen od trinaestogodišnjeg dečaka koji je nakon toga počeo da seje smrt u svojoj školi, a najviše žrtvara bilo je upravo iz njegovog razreda.

– U svakom ćutanju se čuješ, u svakoj priči i dalje živiš, u svakom otkucaju našiš srca postojiš. Silno nedostaješ! Neka te anđeli čuvaju– piše u čitulji koju je potpisala porodica D. V.

Podsetimo, kako samo ranije izveštavali, ubijeni D. V. je prvi premetio da sa dečakom, s kojim je bio blizak, isto kao i sa ostalim učenicima škole na Vračaru, nešto nije uredu i da se čudno ponaša, a dečak je tada izvadio pištolj iz ranca i ubio ga, da bi potom ubio dve dežurne učenice, kao i devojčicu koja je izlazila iz toaleta.

Svoj krvavi pir dečak je nastavio u svom razredu u učionici koja je bila odmah do ulaznih vrata u zgradi.

Nastavnica istorije T. S. svojim telom pokušala je da zaštiti ostale đake od pomahnitalog druga, ali u tome nije potpuno uspela jer je i ona teško ranjena, a osumnjičeni dečak je ubio svojih pet drugarica i druga,dok je jedna devojčica preminula posle 12 dana teške borbe lekara za njen život.

Sedam đaka OŠ na Vračaru je povređeno u masakru. Dečak koji je kobnog dana iz očevog sefa uzeo pištolj i municiju i uputio se u svoju školu, nakon masovnog zločina pozvao je policiju, odložio oružje i mirno sačekao pripadnike MUP Srbije.

– Istragom je utvrđeno da je dečak imao i listu za odstrel, kao i detaljan plan likvidacije – podseća sagovornik i dodaje da je njegov otac nakon masakra uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Sahrana

Ubijeni D. V. na groblju Lešće tada je ispraćen kao voljeni i obožavani čuvar škole gde su na večni počinak došli da ga isprate sadašnji, ali i brojni bivši đaci ove vračarske škole, kao i njihovi roditelji.

– Taj čovek je bio i više nego dinav. Decu i sve nas je dočekivao sa osmehom, ništa mu nije bilo teško i znali smo da su naša deca sigurna dok je on tu – ranije su za Kurir rekli roditelji dečice OŠ na Vračaru.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare