UZBUNA U CRNOJ GORI! Širom zemlje pretnje nervnim gasom i bombama, policija i ANB na nogama, jutros u 5 u škole stigla jeziva poruka, nastava danas onlajn! 

Na imejl adrese Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbednost, ministarstava i nekih medija jutros je stigla pretnja da će u Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru biti postavljeni kanisteri, navodno otrovnog nervnog gasa, sa detonatorskim uređajima.

Policija proverava dojave, javlja RTCG. Kao ciljane lokacije označeni su podgorički i kotorski sudovi, Uprava prihoda i carina.

Više crnogorskih škola i jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama. Pretnje su, kako se nezvanično saznaje, opet stigle putem mejlova. U mejlu se, između ostalog, navodi da je „bomba u školi“, „da su svi beznačajni“, te preti smrću. Ministarstvo prosvete saopštilo je da će se nastava danas odvijati onlajn, a otkazuju se i eksterni ispiti za polumaturante.

Dojave su oko pet sati jutros stigle na adrese podgoričkih osnovnih škola „Pavle Rovinski“, „Branko Božović“, „Milorad Musa Burzan“, „Štampar Makarije“, „Vlado Milić“. Pretnje su dobile i škole u drugim gradovima.

„Zbog novih mejlova preteće sadržine koji su stigli na adrese osnovnih i srednjih škola na teritoriji cele Crne Gore, Ministarstvo prosvete obaveštava javnost da će se nastava danas odvijati onlajn. Takođe, otkazuje se i zakazana eksterna provera znanja za učenike na kraju devetog razreda osnovne škole za izborne predmete“, piše u saopštenju ministarstva. 

O novom terminu testiranja, u saradnji sa Ispitnim centrom, osnovne škole će biti blagovremeno obaveštene. 

Nezvanično, pretnje stižu na mejlove škola pojedinačno, ne cirkularno. Juče je više crnogorskih škola, ali i Skupština, Viši sud i opštine, dobilo pretnje bombom. Nastava nije održana, a zgrade su odmah evakuisane.

Uprava policije Crne Gore juče izvršila je preglede objekata za koje su pristigle dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Obavljeni su pregledi 165 lokacija i, kako ističu, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare