PUTIN SE HITNO OGLASIO: Ukrajinska ofanziva počela, neprijatelj trpi STRAŠNE GUBITKE na svim frontovima, ali pretnja još postoji

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je ukrajinska ofanziva počelana svim frontovima!

– Možemo sa sigurnoću da kažemo da je kontraofanziva počela, a o tome svedoči upotreba strateških rezervi – rekao je šef države.

Putin je naglasio da Oružane snage Ukrajine nisu postigle svoje ciljeve ni u jednom sektoru zbog hrabrosti ruskih vojnika i pravilnog organizovanja trupa.

– Može se reći da su svi dosadašnji pokušaji kontraofanzive propali, ali ofanzivni potencijal trupa kijevskog režima i dalje postoji – rekao je Putin.

Prethodnih dana, prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine su doživele značajne gubitke koji premašuju „klasičnu“ cifru.

– Poznato je da su u ofanzivnim operacijama gubici oko tri prema jedan. To je klasika, ali gubici u ovom slučaju značajno premašuje klasične pokazatelje. Neću sada da ponavljam brojke, ali su impresivne – rekao je predsednik i dodao da ruski vojni vrh procenjuje situaciju sa protivofanzivom neprijatelja i polaziće od realnosti na bojnom polju.

Sergej Šojgu, ministar odbrane Rusije, navodi da specijalno obučene ukrajinske rezerve nisu uspele da probiju rusku odbranu u regionu Zaporožja u četvrtak uveče.

Кijev je prema podacima ruskog ministarstva odbrane tokom proteklog dana izgubio 945 vojnika, ali i 33 tenka, 28 borbenih vozila pešadije, 38 borbenih oklopnih vozila, tri samohodne artiljerijske jedinice „Кrab“…

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/RIA Novosti)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare