OČEKUJTE OKO OVOG DATUMA! PUTIN OBJAVIO PRELOMNU ODLUKU! Rusija uzvraća udarac Americi, počinje sa teritorije odanog saveznika! 

Rusija će posle 7. ili 8. jula početi da razmešta naoružanje na teritoriji Belorusije, nakon završetka pripremnih radova, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku s beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

– Situacija je u celini stabilna, čak bih rekao, dobra. Sarađujemo u toj sferi. U vezi s najosetljivijim pitanjima, o kojima smo s dogovarali, sve teče po planu – 7. ili 8. jula se završava priprema odgovarajućeg naoružanja I odmah ćemo početi da radimo na tome da na vašoj teritoriji razmestimo odgovarajuće vidove naoružanja. Sve teče po planu i sve je stabilno – rekao je Putin.

Ruski predsednik je u martu izjavio da su se Moskva i Minsk dogovorili da, ne narušavajući međunarodne obaveze, razmeste rusko taktičko nuklearno naoružanje u Belorusiji.

Putin je objasnio da Rusija ne predaje Belorusiji svoje nuklearno oružje, nego da čini ono što su SAD činile decenijama, pošto „Amerikanci obučavaju savezničke posade i njihove pilote da, ukoliko je neophodno, koriste tu vrstu naoružanja“.

Prema Putinovim rečima, izgradnja spremišta za taktičko nuklearno oružje u Rusiji biće završena 1. jula.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare