SADA JE I ZVANIČNO! Liverpul predstavio STRAŠNO pojačanje – stiže as Brajtona za ogromnu sumu novca, evo šta kakvi su utisci!

Dosadašnji fudbaler Brajtona Aleksis Makalister potpisao je danas višegodišnji ugovor sa Liverpulom.

Početna cena transfera je 35 miliona funti, a pojedini izvori navode da bi transfer mogao da dostigne i 55 miliona funti, preneo je Skaj.

Mediji su naveli da je ugovor potpisan do juna 2028. godine.

Makalister je prošlog oktobra potpisao novi ugovor sa Brajtonom kojim je u klubu trebalo da ostane do leta 2025. godine, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana. On je iz Argentinosa Juniorsa prešao u Brajton u januaru 2019. godine. Do kraja te sezone igrao je za argentinski klub, a zatim je prvi deo sezone 2019/2020 proveo na pozajmici u Boka Juniors, piše Kurir.

Otkako je zaigrao za Brajton, u januaru 2020. godine, Makalister je do sada odigrao 112 utakmica, postigao 20 golova i imao je devet asistencija. Ove sezone je bio jedan od najvažnijih igrača kod trenera Roberta De Zerbija i postigao je 12 golova u svim takmičenjima.

Tokom Svetskog prvenstva u Kataru on se ustalio u reprezentaciji Argentine, počeo je šest utakmica, uključujući i finalnu, u kojoj je ekipa u decembru osvojila trofej.

„Otkako sam osvojio Svetsko prvenstvo, rekao sam da želim da osvajam još trofeja i mislim da će mi ovaj klub u tome pomoći. To je cilj, a kada igraš u ovako velikom klubu, moraš da osvajaš trofeje. To želim“, rekao je 24-godišnji Argentinac za klupski sajt.

On je sa Brajtonom ove sezone zauzeo šesto mesto u Premijer ligi, jednu poziciju slabije od Liverpula.

„Ovo je ostvarenje sna, neverovatno je biti ovde, jedva čekam da počnem. Želim da budem u formi od prvog dana priprema, pa je dobro što je sve obavljeno. Radujem se upoznavanju novih saigrača. Ovo je bila fantastična godina za mene, Svetsko prvenstvo i ono što smo uradili u Brajtonu, ali sada je vreme da mislim na Liverpul i pokušam da svakoga dana budem bolji igrač i bolja osoba“, dodao je Makalister.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare