PREDSEDNIK SRBIJE I ANA BRNABIĆ SE OBRAĆAJU JAVNOSTI Vučić: Imaćemo prevremene parlamentarne izbore

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obraćaju se javnosti i saopštavaju građanima Srbije važne odluke.

Predsednik Vučić najavio je da će danas izaći sa novim planovima i programima i da građane Srbije očekuju važne političke i ekonomske vesti.

Obraćanje predsednika Vučića

– To što je Ana rekla znači sledeće. Prilično je jasno da se oni nadaju nekim drugim stvarima koje se neće dogoditi i nikad se neće dogoditi da neko na ulici preuzima vlast. Bilo je previše toga za ovu zemlju u prošlosti, sa tim je davno završeno. Mi ćemo da čekamo da se na razgovorima pojave neki s malo više odgovornosti, a ne da rade nešto za neke svoje sitne, stranačke potrebe – rekao je Vučić.

– Verujem da ćemo ipak pronaći sagovornike u onima koji bi trebalo da pokažu odgovornost. Ako ne nađemo sagovornika – idemo na izbore jer postoje rokovi. Ona podnosi ostavku u narodnoj skupštini RS, ja imam obavezu da kao predsednik ponudim mandat. Kada se konstatuje da ne postoji većina, moguće je da neko drugi postigne većinu, naravno. Kada istekne tih mesec dana, predstoje nam ustavni rokovi za održavanje izbora. Ja sam zadovoljan radom Ane Brnabić. Uvek smo spremni da se dogovaramo, ali to nije pitanje nečije partijske volje, nego svih političkih činilaca.

– Imaćemo prevremene parlamentarne izbore, samo je pitanje meseca kada će biti održani.

– Došli smo do zahteva da bude smenjen Bratislav Gašić, predsednica Vlade ne želi pod prisilom da smenjuje ministra policije.

– Kao predsednik Republike čekaću ih na razgovorima, da ne bude da nismo želeli da ih čekamo. Da ponovim, prelazne Vlade neće biti, jer za to je potrebna moja odluka, a takvu odluku nikad neću doneti i po tom pitanju nema razgovora i nema pregovora nikakvih.

– Ne zato što je to nečiji politički hir, kao predsednik verovatno bih bio još popularniji da to predložim, ne pada mi na pamet, to je razaranje Srbije, to znači da Srbijom vlada tajkun i nekoliko stranih centara. Zakleo sam se, poštovaću samostalnost Republike Srbije, i protiv interesa u takvom nečemu nikad neću učestvovati.


UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare