BOMBE IMALE NUKLEARNO PUNJENJE?! RUSI SPREČILI GLOBALNU KATASTROFU! Uhapšeni piloti sve priznali: Morali smo prinudno da sletimo!

FSB je dobila i podatke da su ukrajinske specijalne službe učestvovale u planiranju i pripremi međunarodnog terorizma. 

– Tokom istrage o pripremi diverzije u maju 2023. godine u cilju eksplozije aviona daleke avijacije koji su se nalazili na aerodromu ‘Severni’ u Ivanovskoj oblasti, postalo je jasno o planovima Glavne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine da izvrši teroristički napad na teritoriju Rusije koristeći takozvanu „prljavu bombu – navodi se u saopštenju.

Ističe se da se pripremao plan za isporuku i proizvodnju takozvane „prljave bombe“ sa tajmerom kojim se omogućava da se u isto vreme aktiviraju eksplozije i lokacija pretvori u teren na kome više nema mogućnosti za život ljudi.

„Prljava bomba“ je kontejner sa radiokativnim izotopima i eksplozivom. Prilikom eksplozije se kontejner uništava, radioaktivno punjenje se širi velikim talasom i uništava veliki deo teritorije. 

Uhapšeni ukrajinski piloti: Kijev planirao da u Rusiju prebaci nuklearno punjenje

Uhapšeni pilot ukrajinske obaveštajne službe otkrio je da je Kijev imao plan da u Rusiju prebaci mala prenosiva nuklearna punjenja kako bi izvršio teroristički napad, saopštila je FSB.Prema podacima FSB-a, direktor vojne obaveštajne službe Ukrajine Kiril Budanov je formirao jedinice koje su imale lakomotornu avijaciju.

Početkom godine su piloti lokomotorne avijacije imali pet borbenih letova iznad teritorije Rusije, oštetili su energetske objekte u pograničnim rejonima sa Ukrajinom.

U specijalnoj operaciji su uhapšena dvojica pilota nove ukrajinske jedinice, koji su priznali da su u Rusiji izvršili teroristički napad i ispričali o drugim diverzijama koje planira Kijev, navodi se u saopštenju.

– Ranije je rukovodstvo ukrajinske obaveštajne službe razmatralo mogućnosti stvaranja i premeštanja u Rusiju ‘prljave nuklearne bombe’ sa radioaktivnim punjenjem i malim prenosnim nuklearnim punjenjem koja nisu mnogo teška – otkrio je pilot Dmitrij Šimanski.

Drugi uhapšeni ukrajinski pilot Aleksandar Morozov ispričao je da je imao zadatak da leti u paru u Brjansku oblast i da je cilj bilo skladište mazuta.

– Avion je bio oštećen i morao sam da prinudno sletim, nakon čega su me zarobili – dodao je on.

Pilot-diverzant: Kijev mogao da planira terorističke napade i van Rusije

Diverzantsko-teroristička jedinica lakomotorne avijacije u sastavu vojne obaveštajne službe Ukrajine mogla je da deluje i van teritorije Rusije, rekao je uhapšeni pilot Šimanski.
On je naveo da je došao u Rusiju po zadatku Glavne uprave obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine kako bi predao komponente za eksploziv i dronove, a sve u cilju terorističkih akcija na teritoriji Ruske Federacije.

– Moja obaveza je bila da formiram avijaciono krilo koje će na malim visinama leteti do bilo koje teritorije u dubinu Rusije i bilo koje druge države, prevozeći oružje i eksploziv – istakao je ukrajinski pilot.

Kijev i „prljava bomba“

Krajem oktobra 2022. godine su izvori u različitim zemljama i u Ukrajini saopštili da kijevski režim priprema u svojoj zemlji provokaciju koja je povezana sa eksplozijom „prljave bombe“ ili manje nuklearne municije. O namerama Kijeva da primeni „prljavu bombu“ objavilo je i Ministarstvo odbrane Rusije.

Provokacija je osmišljena kako bi se okrivila Rusija da je ona primenila oružje za masovno uništenje u ukrajinskom sukobu i kako bi plasirali u svetu moćnu antirusku kampanju i srušili poverenje koje ima Moskva.

Rusija zna da Kijev može da napravi „prljavu bombu“ od komponenti nuklearnog goriva i tehnologija koje se nalaze u Ukrajini, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin krajem oktobra prošle godine na plenarnoj sednici Međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“. Putin je tada dodao da Kijev čini sve kako bi sakrio tragove da priprema „prljavu bombu“.

Rusija je veoma zabrinuta jer je to veoma opasna situacija koja može da se pretvori u svetsku katastrofu, istakao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Iz različitih izvora je otkriveno da je pod vođstvom Zapada Kijev počeo realizaciju plana za stvaranje „prljave bombe“, da je rukovodstvu Istočnog rudarskog kombinata, koji se nalazi u gradu Žute vode u Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i Kijevskog Instituta za nuklearna istraživanja, dat zadatak da proizvede „prljavu bombu“.

Informacija da Kijev priprema „prljavu bombu“ je proverena, rekao je tada ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov. Rusija će razmatrati upotrebu takve bombe, ako se to dogodi, kao čin nukearnog terorizma, navodi se u pismu stalnog predstavnika Rusije pri UN Vasilija Nebenzje koje je upućeno generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu.

Rusija će i dalje da obaveštava svetsku javnost o pretnji koju nosi primena ukrajinske „prljave bombe“ kako bi se svet podstaknao da aktivno spreči takvo ponašanje Kijeva, istakao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare