OČEVI MONSTRUMI, SVE BRUTALNIJI! Za manje od godinu dana ubili dvoje dece, 2 slučaja sa Zvezdare uznemirila Srbiju!

Nasilje nad šestomesečnom bebom, koju je rođeni otac pretukao, nažalost nije jedini zločin nad detetom u poslednjih sedam meseci

Očevi su u poslednje vreme, nažalost, sve brutalniji i suroviji prema svojoj deci, pa mališane neretko zlostavljaju, tuku, a u poslednjih sedam meseci dogodila su se i dva brutalna ubistva dece, stare dve i tri godine.

Poslednji slučaj koji je uznemirio javnost desio se 1. juna kada je muškarac (25) brutalno pretukao i silovao svoju nevenčanu suprugu (26) na Zvezdari u Beogradu, a zatim pretukao njihovog šestomesečnog sina, nanevši mu 11 modrica po glavu. Na saslušanju je izjavio je da „nije kriv i da je beba sama sebe udrala po glavi“. Samo tri meseca ranije, na istoj beogradskoj opštini, uhapšen je još jedan otac, čiji je zločin nezamisliv.

osumnjičeni i oštećena devojka
osumnjičeni i oštećena devojkafoto: Privatna Arhiva

Ćerku držao u kadi

Naime, iznemogla, izmučena, jedva živa u kadi, okružena smećem, 24. marta nađena je osmogodišnja devojčica. Nju je, kako se ispostavilo, 15 meseci držao zatočenu u stanu bez hrane i adekvatne nege rođeni otac, Uroš Pašajlić.

uroš pašajlić držao ćerku zatočenu 15 meseci
uroš pašajlić držao ćerku zatočenu 15 mesecifoto: MUP Srbije, Nenad Kostić, Printscreen Youtube

– Kada smo ušli, u stanu nije bilo svetla, ali je svetlo bilo upaljeno u kupatilu. Vrata kupatila su bila zaključana sa spoljne strane i ključ je bio u bravi. Kada smo otvorili, iz kade se promolila devojčica koja nije ustala, već se samo pridigla u sedeći položaj. Na sebi je imala jaknicu sa kapuljačom, donji deo trenerke, odeća je počela da spada kada sam je uzela u naručje jer je bila mnogo mršava. U kadi nije bilo posteljine, ležala je na nekoj krpi – izjavila je tada policajka koja je prva ušla u stan strave.

Samo mesec dana pre ovog uznemirujućeg slučaja, u Zaječaru je uhapšen M. N. (25) zbog sumnje da je batinama ubio svoju pastorku (2).

osumnjičeni majka devojčice i očuh
osumnjičeni majka devojčice i očuhfoto: S.B., Printscreen/Facebook

– Dete je udarano delovima nameštaja, verovatno stolicom, a udarano je o zid. Istražitelji su pronašli iščupanu kosicu u stanu, što ukazuje na to da je nasilnik bio veoma nemilosrdan – podseća sagovornik i dodaje da je obdukcija pokazala da je devojčica imala teške povrede glave, rascep jetre i brojne podlive.

Nažalost, malo pre ove tragedije Srbiju je pogodila vest da je u Vršcu u kofi vode Marko B. (35) udavio svoju ćerku (3), pa izvršio samoubistvo.

otac monstrum ubio dete, pa izvršio samoubistvo
otac monstrum ubio dete, pa izvršio samoubistvofoto: Nenad Kostić, Printskrin/Facebook, Kurir

Nije normalno

Psiholog Snežana Repac objašnjava da onaj ko ima želju da naudi detetu, a naročito sopstvenom, nije normalna osoba.

– Oni nasiljem i mučenjem, a često i ubistvom nedužnih bića, žele da izdignu sebe i da pošalju poruku kako su oni apsolutni gospodari. Najčešće ta poruka se šalje njigovim emotivnim partnerkama i majci dece koju povređuju, to je uobičajeni lajmotiv psihopate – rekla je Repac ranije za Kurir.

Slučajevi iz prošlosti 

I ranije se dešavali užasni zločini

Nažalost, i ranijih godina su se u Srbiji događala svirepa ubistva dece. Zoran Albić (28) uhapšen je u maju 2019. zbog sumnje da je u Zaječaru nasmrt pretukao pastorku (3), a na kraju suđenja osuđen je na 40 godina robije. Dve godine ranije, u julu 2017. Marko Nikolić ubio je svog sina (4), pa ga mrtvog doneo majci, odnosno bivšoj ženi, u Centar za socijalni rad u Rakovici u Beogradu, gde je potom ubio i nju. Nikolić se kasnije ubio u zatvorskoj ćeliji.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs – B. Travica)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare