ER SRBIJA SKLOPILA UGOVOR SA GLOBALNIM LIDEROM: Domaći avio prevoznik PRVI U SVETU koristiće tehnologiju za smanjenje emisije CO2

Naša nacionalna kompanija, Er Srbija, potpisala je danas u Istanbulu – sa kompanijama Erbas i Navblu – ugovor o nabavci dva napredna softverska rešenja, koja će značajno doprineti uštedi goriva za avione i emisiji ugljen-dioksida.

Time će Er Srbija postati prva svetska kompanija koja će koristiti tu tehnologiju.

Ugovor je potpisan na Godišnjoj generalnoj skupštini Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (AGM IATA), koja se održava u Istanbulu od 4. do 6. juna, objavila je Er Srbija na svom LinkedIn profilu.

Generalni direktor ovog avio-prevoznika, Jirži Marek, izjavio je da oni već godinama pokreću različite inicijative u cilju smanjenja emisije ugljenika.

– Izuzetno smo zadovoljni što smo na najvažnijem ovogodišnjem skupu za avio-industriju, ovde u Istanbulu, postigli dogovor sa Erbasom, globalnim liderom u ovoj oblasti, za nabavku dva moderna softverska rešenja koja će nam biti od velike pomoći pri smanjenju CO2 emisije, ali i za smanjenje troškova poslovanja – rekao je Marek.

Programi Descent Profile Optimizer (DPO) i IDLE Factor Optimizer (IFO) koje su razvili Erbas i Navblu rade istovremeno, a njihov zadatak je da smanje potrošnju goriva u avionu na najmanju moguću meru i time značajno smanje emisiju ugljenika.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Telegraf Biznis)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare