UŽIVO „SAMO SA VAMA SE OSEĆAMO BEZBEDNIJE“ Predsednik Vučić na manifestaciji povodom Dana MUP-a: Omogućimo da imate VIŠI STANDARD

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje manifestaciji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se danas različitim manifestacijama širom Srbije u znak sećanja na presudnu ulogu srpske Žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme, 1862. godine, u Beogradu.

Manifestacija je počela intonacijom državne himne, nakon čega su predsednik Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić primili raport, a zatim pozdravili pripadnike policije.

– Devojke barabar sa momcima, nije to pitanje ravnopravnosti, imaju mnogo više energije – rekao je Vučić tokom razgovora sa pripadnicama MUP i istakao da je važno da ljudi zavole uniformu.

– Fale nam dva helikoptera da imamo punu eskadrilu. Onda niko u Evropi neće imati takve helikopterske snage u policiji. Gledaćemo da nabavimo još koji „145“. Njime sam više leteo i više sam ga koristio, čak i kada smo helikopterom išli van zemlje, uvek smo ga koristili. Nabavićemo ih još – rekao je predsednik u razgovoru sa pripadnicima Helikopterske jedinice.

Vučić i Bratislav Gašić su zatim pregledali i vozni park sa posebnim vozilima, koja su namenjena za državni vrh i strane državnike, a zatim su posetili novi Komandno-operativni centar MUP u kom pripadnici policije imaju pristup nadzornim kamerama koje su postavljene širom grada.

Mladi kadeti, koji se nalaze u svojim policijskim upravama širom Srbije, položili su svečanu zakletvu u prisustvu predsednika Vučića. Kadeti su zakletvu položili preko video linka.

Predsednik se obratio prisutnim pripadnicima MUP-a

– Hvala vam na gostoprimstvu. Divno izgleda komandi centar, a ja želim posebno da čestitam ovim mladim ljudima. To je težak, ali odgovoran i častan posao. I koliko god građani nalaze zamerke policiji, mi uvek zavisimo od policije, zovemo ih kada nam trebaju i volimo da vidimo svuda policiju. Samo sa vama se osećamo sigurnije i bezbednije, hvala na uloženom trudu i energiji. Vaša odgovornost mora da bude veća od ostalih. Pokušaćemo da vam omogućimo da imate nešto viši standard. Hvala vašim roditeljima i porodicama, mnogo uspeha vam želim. Živela Srbija!

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, prethodno je, u pratnji najvišeg rukovodstva Ministarstva, položio venac na spomen – obeležje u Ulici omladinskih brigada u Beogradu u znak sećanja na pripadnike policije koji su dali život čuvajući bezbednost građana svoje zemlje.

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u glavnom gradu.

Državni sekretar dr Željko Brkić i pomoćnik direktora policije, načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, u pratnji komandanta Žandarmerije, Dejana Lukovića i komandanta Specijalne antiterorističke jedinice, Spasoja Vulevića, položili su venac na spomen – obeležje na Čukur česmi.

Venac na spomen – ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, u Ulici kneza Miloša, položio je državni sekretar dr Danilo Stevandić. Takođe, na Novom groblju položen je venac na spomenik žandarmu Ivku Prokiću.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare