NASMRT PRETUKAO PA ZAPALIO CIMERA! Svirepom ubici preti doživotna kazna zatvora! 

Izricanje presude Nikoli Dinčiću (36), optuženom da je 17. decembra 2020. godine u Grockoj nasmrt pretukao i zapalio Martina Č. (46), zakazano je za sredu u Višem sudu u Beogradu.

Više tužilaštvo je u završnoj reči predložilo sudu da Dinčića oglasi krivim za svirepo ubistvo i osudi na kaznu doživotnog zatvora. Odbrana je, sa druge strane, tražila oslobađajuću presudu tvrdeći da optužba nije dokazana.

Postupajući tužilac je na kraju postupka naveo da je nesumnjivo svim izvedenim dokazima utvrđeno da je, nakon što su oštećeni i optuženi zajedno pili alkohol, između njih došlo do verbalnog pa fizičkog sukoba:

– Dinčić je najpre polomljenom nogarom od stola pretukao Martina Č. Potom ga je davio, pri čemu mu je zadao višestruke povrede glave, vrata, trupa, ruku i nogu, i naposletku ga zapalio. Nesporno je utvrđeno da je oštećeni tada zadobio namanje 30 udaraca samo u glavu, nogarom od stola, i ostale teške povrede usled kojih je došlo do rascepa jednog plućnog krila.

Tužilaštvo smatra da u konkretnom slučaju na strani optuženog ne postoje olakšavajuće okolnosti, dok kao otežavajuće okolnosti navodi višestruku osuđivanost, kao i da je optuženi živeo u porodičnoj kući oštećenog potpuno besplatno.

Materijalni dokazi, kakao je istakao tužilac, nesumnjivo ukazuju da se Dinčić „iživljavao“ nad pokojnim.

Optuženi je na početku suđenja delimično priznao krivicu. Detaljno je objasnio šta je prethodilo sukobu, tvrdeći da je Martin Č. prvi udario njega dva puta, u čelo i u nos, te da se kasnije samo branio.

 Inače, njih dvojica su više meseci živeli zajedno u kući u Avalskoj ulici, u vlasništvu Martinove majke Vere, koja je kobnog dana i pronašla sinovljevo telo u dvorištu. Šokirana žena je odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju.

Ona je ispričala da je njen sin bio u kući bio sa Nikolom. Policija je počela potragu za Martinovim cimerom, kog je ubrzo pronašla u Domu zdravlja kako čeka da mu se saniraju povrede! Bez okolišanja je priznao istražiteljima da je izudarao cimera, ali u samoodbrani.  

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare