ĐOKOVIĆ – VARILJAS: Kasni početak meča! Vreme je da Novak SPUSTI NA ZEMLJU anonimnog tenisera koji se divi Federeru

Srpski teniser Novak Đoković igra protiv Peruanca Huana Pabla Variljasa meč osmine finala Rolan Garosa (oko 14.40)

ĐOKOVIĆ – VARILJAS

Dvojica tenisera će uskoro izaći na teren pošto je meč između Pavličenkove i Mertens završen posle tri seta i tri sata igre.

Prema prvim najavama, Novak i Peruanac trebalo je da izađu na teren oko 13 časova, međutim kako se odužio meč Ruskinje i Belgijanke, početak meča trećeg i 94. tenisera sveta prilično kasni.

Novak odradio trening pred meč

Srpski teniser je jutros poranio i odradio trening na stadionu Filip Šatrije, kako bi osetio teren i uslove za igru.

Novakova nova prepreka na putu ka 23. Grend slem tituli je latinoamerički „šljaker“ koji je definitivno najveće iznenađenje ovogodišnjeg Rolan Garosa. Peruanac koji je trenutno tek 94. na ATP listi napravio je senzaciju u trećem kolu, pošto je u pet setova savladao 14. tenisera sveta Huberta Hurkača.

Verovali ili ne ovaj 27-godišnji teniser u karijeri je odigrao samo pet mečeva na Grend slem turnirima i svi su rešeni u pet setova! Rezltat koji je ostvario na ovogodišnjem Rolan Garosu mu je najbolji u karijeri – prvom kolu bio je bolji od Kineza Šanga, u drugoj rundi savladao je Španca Bautista-Aguta, a onda je pao i pomenuti Poljak Hurkač.

Momak, koji je ranije isticao da je Federer kralj tenisa i da se divi Nadalu i Mareju, pred okršaj sa najboljim teniserom svih vremena dao je prilično prepotentnu izjavu. Naime, on je poručio da Novak i on imaju 50-50 šanse za pobedu.

Đoković je do osmine finala stigao bez izgubljenog seta, ali daleko od toga da se prošetao u prva tri kola.

Na startu turnira Nole je bio bolji od Amerikanca srpskog porekla Aleksandra Kovačevića, zatim je kući poslao Mađara Martina Fučoviča, da bi u trećem kolu posle velike borbe savladao odličnog Španca Davidoviča Fokinu.

Đokoviću i Viljaresu će ovo biti prvi međusobni duel. Naravno, Novak je apsolutni favorit i sve sem sigurnog trijumfa srpskog as bila bi ravno neviđenom čudu, prenosi Kurir.

Meč počinje oko 13 časova na stadionu Filip Šatrije u Parizu. Tekstualni prenos i sve najzanimljivije momete sa meča možete pratiti uživo na Kurir sportu!

UDARNA VEST.rs (Kurir)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare