Porodično putovanje pretvorilo se u noćnu moru: Dve sestre među žrtvama, još dvoje nestalih u vodama Aljaske 

Tragedija je rasturila porodicu Tjau: dve sestre i jedan od njihovih muževa su mrtvi, dok su partner druge sestre i kapetan broda nestali u jugoistočnoj Aljasci

Ribolovačka avantura na Aljasci pretvorila se u noćnu moru za osmočlanu porodicu, kada je jedan od dva broda doživeo nesreću tokom vikenda. Tri osobe su poginule a dve nestale uprkos očajnom pretrazi okeana.

Tragedija je rasturila porodicu Tjau: dve sestre i jedan od njihovih muževa su mrtvi, dok su partner druge sestre i kapetan broda nestali u jugoistočnoj Aljasci. Njihov brod pronađen je delimično potopljen u blizini ostrva.

Vlasti su suspendovale potragu posle više od 20 sati u ponedeljak i nemaju plan da je nastave.

Njihovi roditelji, stariji brat i snajka bili su na drugom brodu, a krenuli su na trodnevno putovanje do mesta poznato po ribolovu kraljevskog lososa.

Sestre i njihova snajka nisu volele ribolov, ali su krenule na odmor kako bi provele više vremena sa porodicom koja je obično podeljena između Havaja i Los Anđelesa.

„To je trebalo da bude jednostavno porodično okupljanje nas osmoro, dugo nismo bili zajedno. Na kraju je ispala potpuna katastrofa“, rekao je brat Majkl Tjau.

On je rekao da njegove sestre nisu volele hladnoću i kišu ali su krenule na put zbog voljenih roditelja i partnera.

Brodovi koje je porodica iznajmila otisnuli su se u vode uprkos teškim uslovima. Majkl Tjau je rekao da su njegove sestre i supruga provele celodnevno putovanje u morskoj bolesti u kabinama dva čamca i preskočile subotnje putovanje da bi se oporavile na kopnu.

U nedelju, dan pre nego što je trebalo da se vrate kući, opet su im se pridružile na brodu, prenosi Telegraf.

Jedan od brodova vratio se u luku u nedelju uveče, ali je porodica postala zabrinuta kada oni na drugom brodu nisu odgovorili na poruke niti su stigli na večeru.

Šta se desilo na drugom brodu u nedelju ostaje misterija, dok je brod pronađen delimično potopljen. Dva tela su bila u kabini, a treće u blizini broda. Dve osobe se i dalje vode kao nestale.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare