OLGA, TI SI NAŠ PONOS! Srpkinja odigrala FANTASTIČAN MEČ protiv teniserke iz vrha! Uprkos porazu napravila je REZULTAT KARIJERE

Srpska teniserka, Olga Danilović, odigrala je sjajan meč protiv sedme na svetu, Ons Žebur.

Nažalost, uprkos vođstvu od 1:0 u setovima, Srpkinja je poražena rezultatom 6:4, 4:6, 2:6.

Nije greška ako kažemo da je apsolutno zasluženo stigla do prednosti, s obzirom na to da od samog starta igra bez strah, kvalitetno udara, odlično se kreće. Pružila je fantastičan otpor nekada drugoj teniserki sveta, ali jasno je da je stvar bila daleko od gotovog!

Bitno je pomenuti da je Olga popravila procente prvog servisa u odnosu na start meča i dovela ih do 58 odsto, dok je Žebur u zadnjih nekoliko gemova servirala lošije u odnosu na uvodne gemove.

Bekhend je pravio puno problema Danilovićevoj u drugom setu, tim udarcem je pravila najveći broj neiznuđenih grešaka, a mnoge od njih stigle su u nezgodnim trenucima.

U odnosu na prvi set, za nijansu je pala naša teniserka, što je iskusnoj Tunižanki bilo dovoljno da se izbori za odlazak u odlučujući, treći set.

Olga je imala šest brejk šansi u drugom delu, ali je iskoristila samo jednu.

Nažalost, u trećem delu igre, Žebur se razigrala, stigla je do dva brejka prednosti i dovela protivnicu u tešku situaciju. Olga je uspela da vrati jedan brejk, ali se potom pri rezultatu 2:4 povredila.

Iskrenula je zglob, Žebur je potom ponovo došla do brejka, a Olga je tražila ulazak lekara. Tunižanka je potom završila posao svojim servisom.

Sada je najbitnije da povreda nije ozbiljnija.

Danilovićevu čeka napredak na VTA listi i dolazak na 97. mesto, što je za samo jednu poziciju lošije od najboljeg rezultata srpske teniserke.

Dolazak do trećeg kola najbolji je uspeh Srpkinje na grend slemovima i nema sumnje da će u bliskoj budućnosti doći do novih velikih rezultata i probijanja ka vrhu svetskog tenisa, ukoliko nastavi sa partijama kakve smo gledali u Parizu.

Danilović – Žebur 6:4, 4:6, 2:6

Tok meča:

Treći set:

2:6 – Kraj meča.

2:5 – Brejk! Mnogo važnije od svega jeste stanje Olge koja je izvrnula zglob tokom jednog poena.

Nakon gema, fizioterapeutkinja je došla do srpske teniserke kako bi joj ukazala pomoć.

2:4 – Brejk! Vratila je jedan od dva brejka srpska teniserka.

1:4 – Brejk! Šteta, Olga je sada u izuzetno teškoj situaciji.

1:3 – Potvrdila je ono što je uradila malopre Tunižanka.

1:2 – Brejk! Sada se potpuno razigrala Žebur, a uz pomoć duple servis greške, došla je do tri vezane brejk lopte. Prvu je spasila Olga, ali je potom napravila još jednu duplu grešku.

1:1 – Nakon nove greške bekhendom vrisak Olge Danilović čuo je „ceo Pariz“. Srpkinja je stigla do 30:40, ali ne više od toga.

1:0 – Ovo je bilo izuzetno bitno! Olga je osvojila prvi gem u trećem setu.

Drugi set:

4:6 – Stigla je Olga do sedme brejk lopte u drugom setu, ali nažalost ostala je na samo jednoj realizovanoj. Žebur je izjednačila, što znači da nas čeka set odluke.

Bekhend je pravio puno problema Danilovićevoj, tim udarcem je pravila najveći broj neiznuđenih grešaka, a mnoge od njih stigle su u nezgodnim trenucima.

U odnosu na prvi set, za nijansu je pala naša teniserka, što je iskusnoj Tunižanki bilo dovoljno da se izbori za odlazak u odlučujući, treći set.

4:5 – Brejk! Vrhunski dropšot, pa onda neiznuđena greška Žebur i – 30:30 umesto dve brejk lopte. Usledio je spektakularan forhend Olge nakon kojeg je loptica pala na liniju, ali zatim i njena velika greška, pa je došlo do izjednačenja.

Žaber je forhend vinerom stigla do brejk lopte, a Olga je poslala bekendom lopticu u mrežu, pa je Žebur stigla do prednosti.

4:4 – Brejk! Od 40:0 do 40:40 stigla je Olga na servisu protivnice i tako sebi dala šansu da ozbiljnije zapreti. Stigla je potom i do brejk lopte. Prvu nije iskoristila, ali jeste drugu!

3:4 – Nakon što je srpska teniserka imala nekoliko šansi da se vrati u set, Žebur je došla do brejk lopte, na šta je Olga odgovorila as servisom, svojim prvim na meču.

2:4 – Imala je najpre Olga brejk loptu zahvaljujući duploj servis gršeki protivnice koja se iz teške situacije izvukla as servisom.

Došla je 105. teniserka do nove brejk šanse, a Žebur je bekhendom očistila liniju, ali tu nije bio kraj problema za nju, pošto je Olga još jednom zapretila.

Nije bila treća sreća, pa čak ni četvrta. Žebur je uspela da se izvuče.

2:3 – Brejk! Šteta za ovaj gem. Pokušala je Srpkinja da ostane agresivna, ali je vezala dve greške pa će u nastavku seta morati da juri zaostatak.

2:2 – Bilo je mogućnosti da u ovom gemu Olga zapreti protivnici, ali do toga ipak nije došlo.

2:1 – Pametno Olga bira gde će poslati lopticu, a njeni udarci izuzetno su precizni i završavaju baš tamo gde želi. Fantastična je danas.

1:1 – Sigurna i Žebur na startu drugog dela.

1:0 – Odličan start drugog seta i osvojen prvi gem bez izgubljenog poena.

Prvi set:

6:4 – Kraj seta! Brejkom je srpska teniserka došla do prvog seta u meču karijere!

Nije greška ako kažemo da je apsolutno zasluženo stigla do prednosti, s obzirom na to da od samog starta igra bez strah, kvalitetno udara, odlično se kreće. Pružila je fantastičan otpor nekada drugoj teniserki sveta, ali posao je daleko od gotovog!

Bitno je pomenuti da je Olga popravila procente prvog servisa i dovela ih do 58 odsto, dok je Žebur u zadnjih nekoliko gemova servirala lošije u odnosu na uvodne gemove.

5:4 – Brejk! Šteta… Odigrala je Žebur fantastično na 30:30 i uspela je odmah da nadoknadi zaostatak za Srpkinjom.

5:3 – Brejk! Hrabro o odlučno igra Olga protiv daleko iskusnije i bolje plasirane teniserke!

4:3 – Imala je sada i Žebur brejk loptu, ali ovaj put je Danilovićeva odlično reagovala i izvukla se iz teške situacije.

3:3 – Prvu brejk loptu na meču imala je Ogla Danilović, a imala je i odličnu priliku da je iskoristi. Nažalost, poen u kojem je diktirala tempo završen je njenom neiznuđenom greškom iz bekhenda.

Žebur je potom napravila dva servis vinera.

3:2 – Još jednom je na servisu Srpkinje bilo 30:30, tada je odigran zanimljiv poen koji je nakon linije koju je pogodila Danilović završen greškom Ons Žebur.

Stigla je Tunižanka potom i do izjednačenja, ali još uvek nema brejk lopti. Potencijalni problem mogao bi da bude loš procenat prvog servisa, pošto je Olga pogodila tek devet od 20 takvih.

2:2 – Bez izgubljenog poena Žebur stiže do izjednačenja.

2:1 – Dobar start Olge. Nakon što je izgubila prva dva poena na meču, kada je reč o njenom servisu sasvim sigurno je stigla do gemova protiv znatno iskusnije teniserke.

1:1 – Osvojila je srpska teniserka jedan poena, bio je on kvalitetan, ali to je sve što je uradila u prvom servis gemu Tunižanke.

1:0 – Servisom Olge Danilović je otvoren meč trećeg kola. Posle 0:30, Olga je odigrala četiri odlična poena i zahvaljujući tome došla do prvog gema.

Uoči meča:

Danilovićeva je već napravila najbolji rezultat kada je reč o grend slemovima, a trenutno se nalazi u seriji od 10 uzastopnih pobeda i to bez izgubljenog seta.

Zbog toga, nikako nije pogrešno razmišljati da bi Srpkinja protiv sedme teniserke sveta mogla da napravi novi podvig.

Međutim, zadatak neće biti lak.

Žabur je do treće runde stigla prilično lako, pobedama u dva brza seta protiv Italijanke Bronceti i Francuskinje Dodin i protiv Olge će imati ulogu favoritkinje.

Olga Danilović, koju čeka veliki napredak i ulazak u top 100, prošla je kroz kvalifikacije, a u glavnom žrebu bila je bolja od Ukrajinke Baidl i Italijanke Paolini, prenosi Kurir.

Bolja iz ovog duela u četvrtom kolu će igrati protiv Amerikanke Bernarde Pere.

UDARNA VEST.rs (Kurir)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare