Krenulo opet nevreme u Srbiji: Ovi delovi na udaru u toku dana

Nastavlja se nestabilno vreme u Srbiji.

Nakon današnjeg suvog, u pojedinim predelima i sunčanog jutra, atmosfera će se tokom dana ponovo destebilizobatim uz povećanje nestabilnosti.

Sredinom dana i posle podne u većem delu Srbije biće uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Biće idealnih uslova i za grmljavinske oluje i nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. U tim predelima palo bi lokalno i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od bujica i poplava.

I danas će se oblačni, kišni i grmljavinski sistemi premeštatati u jugoistočnoj visinskoj struji.

Najveća verovatnoća za obilnije padavine i grmljavinske nepogode biće danas u predelima južnije od Save i Dunava, a najmanja u Vojvodini.

S obzirom na to da smo već duže vreme na udaru obilnih pljuskova, nivo reka je u porastu, a na potocima i manjim tokovima pri jačim padavinama biće i opasnosti od poplava i bujica, a na pojedinim lokacijama poplave se očekuju zbog zapušenja odvodonih i kanaliziacionih sistema i nemogućnosti da prihvate veliku količinu atmosferske vode u veoma kratkom vremenskom intervalu.

U Srbiji će i u subotu biti promenljovo oblačno, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, a južnije od Save i Dunava očekuje se opasnost od oluja, nepogoda i obilnijih padavina.

Na području Vojvodine biće uglavnom suvo i sunčano.

U nedelju će na severu Srbije biti sunčano ili umereno oblačno, u ostalim predelima promenljivo oblačno, ujutro ponegde sa kišom, a sredinom dana i posle podne sa pljuskovima i grmljavinom.

U ponedeljak pretežno sunčano. Posle podne u jugozapadnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima biće promenljivo Nestabilno sa lokalnm pljuskovima i grmljavinom.

Od utorka će biti ponovo veoma nestabilno, a pored pljuskova sa grmljavinom, očekuje se opasnost od poplava i bujica.

Narednih dana maksimalna temperatuira biće uglavnom od 21 do 27°C, dok će udrugoj polovini sledeće sedmice biti nešto svežije.

Narednih dana očekuje se i visoka relativna vlažnost vazduha, pa će biti veoma sparno i neugodno.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare