PREDSEDNIK VUČIĆ SA BORELJOM: Razgovor o kompleksnoj situaciji na KiM i posledicama neodgovornog ponašanja institucija u Prištini

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Đozepom Boreljom tokom Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

– Otvoren razgovor sa Đozepom Boreljom Fontelesom o kompleksnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o posledicama neodgovornog ponašanja institucija u Prištini.

Ponovio sam da smo od početka odgovorno, savesno i ozbiljno pristupali rešavanju svih otvorenih pitanja tokom dijaloga sa Prištinom i naglasio da smo strpljivo i smireno odgovarali na sve jednostrane poteze i provokacije.

Za Srbiju je bezbednost srpske zajednice na Kosovu i Metohiji oduvek predstavljala priritet uz očuvanje mira i stabilnosti. Istakao sam da je formiranje Zajednice srpskih opština osnovna obaveza iz Briselskog sporazuma, a posebno sam naglasio da je od prioritetne važnosti da institucije u Prištini prestanu sa nasiljem i vrate se dijalogu – navodi se u objavi predsednika Srbije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare