Kako je pobeda Sevilje otežala Partizanov evropski put

Sumorna sezona je iza crno-belih. Tek četvrto mesto u šampionatu uz ranu eliminaciju iz Kupa Srbije donekle je ublažio plasman u nokaut fazu Lige konferencija, gde je takođe moglo i moralo bolje.

Partizan se, kao i ostali srpski klubovi, nalazi na pauzi uoči početka priprema za izazove koji slede, a u glavnom fokusu trenutno je potencijalni put u kvalifikacijama za treće evropsko takmičenje po snazi.

Jasno je da tim iz Humske 1 kreće od trećeg kola i da je potrebno da pređe dve prepreke kako bi se domogao grupne faze. Zna se i da je trenutni koeficijent dovoljan kako bi crno-beli bili povlašćeni u obe runde, međutim juče su iz Budimpešte došle nešto lošije vesti. Bar nakratko.

Naime, pošto je Sevilja osvojila Ligu Evrope to je za sada uticalo da Aston Vila ostane nepovlašćena u plej-of rundi za plasman u Ligu konferencija, samim tim i potencijalni rival Partizana, piše Telegraf. Uopšte ne bi bilo prijatno da se četa Unaija Emerija nađe na putu..

Pa ipak, treba očekivati da će se ekipa iz Birmingema naći na mestu nosioca, a to se može dogoditi i pre samog starta kvalifikacija ukoliko Kluž u rumunskom prvenstvu prvog juna izgubi plej-of od U Krajove 1948, ili Fenerbahče porazi Bašakšehir u finalu Kupa Turske jedanaestog dana istog meseca.

Čak iako se to ne desi potrebno je da samo jedan povlašćeni tim ispadne u ranijim rundama kvalifikacija kako bi se Aston Vila našla na njihovom mestu.

Naravno, kako bi srpski klub uopšte bio u kombinaciji za plej-of potrebno je prvo da prođe treće kolo, a da bi se to dogodilo defintivno su neophodne korenite promene u igračkom i stručnom kadru.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare