Devojčica (15) skočila sa mosta u Novom Sadu: Sugrađani pohitali da je spasu 

Devojčica (15) godina skočila je sa Mosta slobode u Novom Sadu danas oko 18.40.

Kako saznaje Telegraf.rs od doktora portparola novosadske Hitne pomoći Zorana Krulja, njihova ekipa zatekla je devojčicu u svesnom stanju i bez vidljivih spoljnih povreda.

Ona je nakon inicijalnog zbrinjavanja prevezena na odeljenje hirurgije dečje bolnice u Novom Sadu. Iz Dunava su je na obalu izvukli sugrađani kod takozvanog špica između Štanda i Ribarskog ostrva.

Policija je na licu mesta izvršila uviđaj.

SOS telefon za pomoć 

Samoubistvo nikad nije rešenje.

Ukoliko se loše osećate, imate loše misli ili ukoliko vam je potrebna pomoć posle gubitka drage osobe u ovakvim situacijama, ovde su brojevi telefona, gde vam stručnjaci mogu pomoći.

Svaki trenutak u životu je dragocen, ne predajte se.

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce“ od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare