UHAPŠEN SUDIJA VIŠEG SUDA U NIŠU! Pod sumnjom za korupciju smešten iza rešetaka 

VSS je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta

Po nalogu JTOK u zajednickoj akciji pripadniika SBPOK i BiA danas je lišen slobode sudija Višeg suda u Nišu I.B. zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 1.januara 2014.do 1.novembra 2019.godine u vreme dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru,izvršio krivično delo  zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoracio granice svog službenog ovlašćenja.

Reč je 12 krivičnih predmeta gde je zahtevao od radnika računovodstva Vičeg suda u Zaječaru da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet, a potom preuzeti novac nije uputio na večtačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, na koji način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

VSS je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta.Osumnjicenom I.B.je odredjeno zadrzavanje u trajanju od 48 sati nakon cega ce uz krivicnu projavu biti spriveden javnom tuziocu za organizivani kriminal.,saopstilo Javno tuzilastvo za organizovani kriminal

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare