Kada će se igrati finale ABA lige? Zvezda bi do prvog meča mogla da pauzira barem 17 dana

Ni dan nakon odigrane druge utakmice polufinalne serije ABA lige između Cedevita Olimpije i Partizana, a pošto smo saznali da serija ide u majstoricu, nema informacije o eventualnim terminima finala regionalnog takmičenja.

Sve to donosi dalju konfuziju oko toga kada će se ABA liga zapravo završiti, a pomalo i bizarno, veliko finale NBA lige između Denvet Nagetsa i Majami Hita završiće se pre kraja regionalnog takmičenja.

Stvar dodatno komplikuje činjenica da je Crvena zvezda pobedom protiv Budućnosti još 23. maja izborila plasman u veliko finale, tako da sada ima podugačak prazan hod. A on bi mogao da bude i gigantski…

Kao što je poznato, između druge utakmice polufinala između Crvene zvezde i Budućnosti i trećeg meča između Partizana i Cedevita Olimpije razmak je čak 14 dana. Za to vreme, klub sa Malog Kalemegdana nije imao nijedan takmičarski meč, piše Telegraf.

A finale neće moći da počne barem tri dana nakon poslednje utakmice crno-belih i Slovenaca u „Štark Areni“, što će reći da će Zvezda imati pauzu od barem 17 dana, što otvara mnogobrojna pitanja o organizaciji.

Naravno, tim Duška Ivanovića tako je dobio dosta vremena da se regeneriše i odmori, ali sa druge strane bi mogao da potpuno iskoči iz takmičarskog ritma. Postavlja se pitanje da li je ABA liga mogla termine da odredi na neki drugačiji način.

U iščekivanju kada ćemo konačno saznati kada se igra prva utakmica finala regionalnog takmičenja, ostaje nam da se nadamo da će gledati dobro i kvalitetno finale, ko god bude bio u njemu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare