ŠOK U UKRAJINI, MOGUĆA VELEIZDAJA?! ZELENSKI NA UDARU! Sud naložio pokretanje krivičnog postupka protiv predsednika Ukrajine! 

Sud u Ukrajini naložio je ukrajinskom Državnom istražnom birou da pokrene krivični postupak zbog moguće veleizdaje ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, jer je navodno zapošljavao službenike FSB Rusije u Službu bezbednosti Ukrajine (SBU), saopštio je poslanik ukrajinskog parlamenta Geo Leros.

– Naložili su pokretanje krivičnog postupka po članu ‘Veleizdaja’ protiv Zelenskog i kompanije. Podsećam, Državni istražni biro odbio je da istraži veleizdaju Zelenskog kada je agente FSB imenovao na ključne dužnosti u Službu bezbednosti Ukrajine (SBU), ali smo mi preko suda naložili da se podaci unesu u Jedinstveni registar i da se pokrene pretkrivična istraga – napisao je on, prenosi Informer.

Kako je dodao, kao glavni optuženi za imenovanje agenata FSB-a na dužnosti u obaveštajnoj službi trebalo bi da budu ispitani Zelenski, šef kabineta Andrej Jermak, njegov zamenik Roman Mašovec, bivši predsednik SBU Ivan Bakanov i bivši zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ruslan Demčenko.

– Neću dozvoliti ovim izdajnicima da izbegnu odgovornost za teške zločine nad ukrajinskim narodom – dodao je Leros.

Leros je izabran za poslanika ukrajinskog parlamenta ispred stranke „Sluga naroda“, ali je 2020. godine isključen iz frakcije.

Krajem 2021. Leros je tokom obraćanja u parlamentu pokazao nepristojan gest prema Zelenskom i šefu njegovog kabineta Jermaku koji su bili prisutni u sali.

Protiv njega je pokrenut krivični postupak po članu „huliganizam“. Krajem februara ove godine suspendovan je sa sednica parlamenta zbog uvredljivih izjava na račun SBU i Jermaka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare